Тръмп: Имаме готови и заредени военни решения за Северна Корея

OFFNews 11 август 2017 в 16:16 3943 7

Снимка Pixabay

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи ново остро предупреждение към Северна Корея, като обяви, че страната му има "готови и заредени" военни решения при евентуален военен конфликт.

"Надявам се, че Ким Чен Ун ще поеме по друг път!", добавя в Туитър Тръмп. 

Днешната словесна атака още повече изостря тона между двете страни. Само преди ден президентът заплаши с "огън и ярост" севернокорейския лидер. 

В същото време военният министър на САЩ Джим Матис изрази надежда за решаване на кризата по дипломатически път. Според него усилията в тази посока вече дават резултат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

7

Стефан

12.08 2017 в 05:26

Балкански, ти май си бил зкпч - имаш право да си дружелюбен.
Аз не съм имал, но съм от сухопътните. Никакви страшни възможности. А тия клизми ще ги решават все едно какви по звание, но ракетите.
Конференция. Празни приказки, кьорсофра.
Чаши, запознанства, дружелюбие. Морските пехотинци - "С нас е победата". Артилеристите - "Бога на войната". ВДВ - "Никой освен нас". Други, аз, и невзрачен полковник, даже с очилца. А ти бе, пиле артилерийско, чакай, сега ще ти сипем в паничката да клъвнеш. Вие кво си пожелавате?
Ми, "След нас - тишина".
Верно настъпи тишина. Ей го кои били големите ракети, додето ние се пъчим пред ученичките.

23293

6

Стефан

12.08 2017 в 04:24

Не.
ВСЯКА употреба на ОПМ срещу единствената територия на някой народ, предполага безусловен неподсъден отговор с ОМП от същата страна, или съюзниците и. Ако те са съгласни да го направят.
Какво мислят по въпроса Китай и Русия аз не знам. Бях си зарязъл телефона оттатък, може и да са ми се обаждали. Но че не се интересуват от американски бомби на метър от границата си - ...
Няма да стрелят. Никой не знае какво е Гуам, освен местната истеричка, която също не знае:) А че Сеул ще изчезне за час - може и да ги интересува.

23293

4

Стефан

12.08 2017 в 01:37

Цветанчо травести, ти май се вживяваш излишно в тролския си ентусиазъм.
Информация за дебилите:
По фронтовете на Втората световна война, са загинали около 20 милиона души.
В Корейската (1950 - 1953) - около 10 милиона.
През Първата Световна - около 6 милиона.

Ти НАИСТИНА ли смяташ, че това ще е "малка победоносна война"? Когато от три дни китайския флот е в океана, а от два дни руското ПВО - под тревога?
Техните цели НЕ СА корейски, вервай ми. Поне не първите.

Освен това, корейците просто си смазват пушките, а американците им обещават да ги изтрият от картата.
Колко хора има на Гуам? Що за хора? Цивилн, военни? А на територията на Северна Корея, е ЦЯЛОТО им население.
С което, по силата на международното право, и приключва разговора. При всеки сценарий - Северна Корея е ОТБРАНЯВАЩАТА се страна, а всеки друг - АГРЕСОР.

25665

2

Victimized

11.08 2017 в 17:12

Тъжното е, че може и да го направят, след като Руската Федерация и Китай подкрепиха санкциите за износ срещу С. Корея, а реално те изнасят основно към тях, като по този начин индиректно "подвиват коляно" пред американската агресия.....