Ципрас призова за обединение на Европа

OFFNews 08 юли 2015 в 13:18 9935 23

Алексис Ципрас пред Европарламента. Снимка: Reuters

Гръцкият премиер Алексис Ципрас призова Европейският съюз да избегне разделението, докато Гърция се бори да остане в еврозоната, пише BBC.

"Нека не позволяваме на Европа да се разделя", каза Ципрас по време на ожесточения дебат с негово участие днес в Европарламента.

Гърция трябва да представи нови предложения до края на четвъртък за да постигне сделка с кредиторите. Премиерът на южната ни съседка заяви, че "Гърция работи по новите си предложения", но не даде повече детайли.

Изказването на Ципрас, че "Гърция е била превърната в лабораторна площадка за строги икономии" бе посрещнато едновременно с поздравления и освирквания.

"Нека не забравяме факта, че за последните пет години гърците направиха огромни усилия да се приспособят. Уважаваме жертвите, които другите държави са направили. Въпреки това, аз съм виждал икономическите им програми, но те не са били толкова строги и тежки, колкото в Гърция", добави Алексис Ципрас. По думите му, в страната проблемът е, че богатите не са понесли справедлива тежест от политиката на икономически съкращения, което е засилило кризата.

Лидерът на Сириза говори пред Европарламента дни след като гръцкият народ каза чрез референдум "не" на последните предложения на кредиторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!