ЕС към Гърция - сделка до неделя или банкрут

OFFNews Последна промяна на 08 юли 2015 в 07:49 6571 20

Гърция има 48 часа да представи нова сделка на кредиторите си или ще фалира, пише "Гардиън".

До неделя трябва да стане ясна съдбата на южната ни съседка, но това е пореден ултиматум към Гърция, който може и да не доведе до нищо.

Тази седмица ще има среща на всички европейски лидери, включително и българския премиер Борисов, за да се обсъди гръцката криза и да се вземе решение за излизане от нея. 

"Ако не получим сделка, то това ще значи край на преговорите с всички последствия за Гърция, дори и най-лошите, където и двете страни губят", каза в изявление до медиите президентът на Европейския съвет Доналд Туск.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.07 2015 в 13:02

18 Дали София не е България е малко спорно 40% от българите живеят и работят в София. И още нещо заплата от 1500 лв не е нещо изключително. Примерно разни кметове на общини с по 12-13 хиляди жители взимат заплати по 2800 лв. Иначе образованието не ти гарантира високоплатена работа. Такава има само в западните компании, но за там се иска много работа и пак получаваш на 20-30% от доходите на западняка. Е има и още един вариант уреждаш се да източва някоя евро програма, но за там се иска да имаш добро партиино минало(разбирай тате да е бил поне градски партиен секретар)

08.07 2015 в 12:36

Вече има нова превъзходна форма за тъпота. Тъп, по - тъп, най - тъп, абсолютен кретен, путиноиден трол. Ципрас трябвало да поставя условия на ЕС. Това може да го роди само празната тиква на путиноиден трол(разбира се ако приемем, че изобщо може да измисли нещо и не повтаря автоматично кретенизмите на господарите си).

08.07 2015 в 12:25

off, сигурно говориш за София? Но София не е България. В София има хора които изкарват 1500 на месец, работят много повече от колегите си в други страни от Европа за работа на която им плащат поне тройно. И всичко това на фона на един и същ стандарт, та дори няма да е прекалено ако кажа че тук е по-скъпо. За съпоставка може да вземем цените на храните и горивата.

08.07 2015 в 11:11

Предизвестен край. Винаги така завършва всичко като управляват комунисти.

Жалко за обикновенния грък. Ципрас едва ли ще го обесят, но поне в затвора да го вкарат заради поредния фалит на Гърция, все ще е нещо.08.07 2015 в 10:59

Аз си мисля мисля, че тоя нихилизъм е безкрайно глупав. В България кадърните хора изкарват пари близки до Европа във всички браншове изискващи образование.

Факт е, че в магазините на BMW, Audi, Mercedes има опашки. Факт е че има задръствания с нови коли. Факт е, че се построиха много нови апартаменти и къщи.

Неприятно е, че има много тъпанари които не искат да учат и работят и заразяват държавата

08.07 2015 в 10:59

Аз си мисля мисля, че тоя нихилизъм е безкрайно глупав. В България кадърните хора изкарват пари близки до Европа във всички браншове изискващи образование.

Факт е, че в магазините на BMW, Audi, Mercedes има опашки. Факт е че има задръствания с нови коли. Факт е, че се построиха много нови апартаменти и къщи.

Неприятно е, че има много тъпанари които не искат да учат и работят и заразяват държавата

08.07 2015 в 10:58

Реформи в Гърция, но реформи и в ЕС - защо Ципрас, като ляв политик, не поиска:
1.) За професионалния, икономически и политически провал НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ, ПРИВИЛЕГИИТЕ и ПРАВОМОЩИЯТА с 33%-67% и въвеждане на ЛИЧНА материална, криминална, образователна (ЛИШАВАНЕ от ПРАВО на носене на фалшиви и купени научни и образователни титли и/или упражняване на професия с доказана професионална негодност) ОТГОВОРНОСТ на обществените служители в ЕС, ЕЦБ и МВФ?!
2.) Поголовно и масово СЪКРЪЩАВАНЕ с НАМАЛЯВАНЕ на ПЪЛНОМОЩИЯТА на бюрокрацията на ЕС, ЕЦБ и МВФ, която днес е безотговорна, политическа безконтролна, изключително раздута, свръх-богато възнаградена, несменяема и недосегаема?!
3.) Единен Интернет-общодостъпен ЕВРО-РЕГИСТЪР на недобросъвестните обществени СЛУЖИТЕЛИ?!
4.) НОРМАТИВНИ ЛИМИТИ в лихвената и таксови политика на БАНКИТЕ, ФИНАСОВИТЕ и СЪДЕБНИТЕ ИНСТИТУЦИИ?!
5.) Единен Интернет-общодостъпен ЕВРО-РЕГИСТЪР на НЕИЗПРАВНИТЕ ДЛЪЖНИЦИ и ПРЕМАХВАНЕ на ДАВНОСТТА за невърнати кредити (наказание на кредитните милионери)?!
6.) Единна ЕДНАКВА Евро-пенсия за всеки гражданин на ЕС навършил 65 годишна възраст без бюрократични условия, като допълнителната пенсия да се получва от наследяемите ЛИЧНИ партиди от държавен и частен пенсионни фондове и каси?!
7.) Общо-европейски ЗДРАВЕН ФОНД отделно от личните партиди в държавните и частни здравни каси и фондове?!

08.07 2015 в 10:56

До полковника,
Г-н полковник българите,останали на територията наречена България не са нито умни нито работливи. Умните и работливите отдавна напуснаха гетото на балканите. Вече не са българи.

08.07 2015 в 10:47

Полковник от ДС, умните, работливи и предприемчиви българи ги избиха комунистите в средата на четиридесетте. Останките сега не са нито едното нито другото.

08.07 2015 в 10:42

В една държава най-голямото богатство е човешкия ресурс. Сега е момента гърците да се откажат от всякакъв вид валута и та приемат биткойна. Това ще им даде независимост. Но лошото в случая е, че хората се манипулират от правителствата и банковите институции.