Таен план за мир в Украйна: Крим за Русия, газ за Украйна

OFFNews Последна промяна на 31 юли 2014 в 15:57 5231 39

Ангела Меркел, Петро Порошенко и Владимир Путин

Канцлерът на Германия Ангела Меркел и руския президент Владимир Путин работят по таен план за мирно решение на кризата в Украйна, съобщи британският вестник „Индипендънт“, позовавайки се на свои източници, запознати с преговорите.

Планът има за цел да стабилизира границите на Украйна и стимулира икономиката на страната, най-вече чрез ново енергийно споразумение.

За да приеме Русия това споразумение обаче, международната общност ще трябва да признае анексирането на Крим от Москва.

Според първата част от плана Русия трябва оттегли финансовата и военната си помощ за проруските бунтовници в Украйна, а за Източна Украйна са предвидени известни правомощия.

Във втората част от плана се предвижда Украйна да сключи дългосрочно споразумение с „Газпром“ за доставките на газ и за цените на синьото гориво, каквото в момента не е налице. В замяна на това Москва ще плати милиарди долари за наема, който плащаше за разполагане на Черноморския флот на Крим преди отцепването на полуострова от Украйна.

Преговорите по плана бяха спрени заради свалянето на малайзийския самолет в Украйна, но се очаква да продължат след края на разследването на катастрофата, твърди изданието.

Говорител на британското Министерство на външните работи заяви, че не знае за подобни преговори, но посочи, че е малко вероятно САЩ и Великобритания да признаят анексирането на Крим. Засега няма коментар от германското посолство в Лондон, пише изданието.

„Индипендънт“ напомня, че едно такова споразумение е много важно за Германия, тъй като Русия е най-големият й търговски партньор. Преди самолетната катастрофа Германия беше против строги санкции срещу Русия.

Меркел работи директно с Путин по този въпрос. Не е в ничий интерес да има напрежение в Украйна или Русия да бъде изолирана. Никой не иска втора Студена война, казва източникът на изданието.

Ключов за бъдеща енергийна сделка между Русия и Украйна е олигархът Дмитрий Фирташ. Той участваше и в преговорите в първото газово споразумение между Киев и Москва между 2006 и 2009 година.

Фирташ е в близки отношения както с Путин, така и с Порошенко и се смята, че играе важна роля в задкулисните преговори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.08 2014 в 09:03

Санчо , Санчо ..кво да ме образоваш, бе , троле ...ей ти текст , и в него на чист "украински " ти пише , че :
" Сам термін Київська Русь — книжного походження і веде свій початок не з джерел, а зі сторінок історичних праць першої половини XIX століття. Це поняття виникло в російській науці як елемент періодизації історії країни". З часом історики ввели до наукового обігу ще два терміни «Давня Русь» і «Давньоруська держава»".

У вітчизняних писемних джерелах ця держава називається «Руською землею» або «Руссю», в іноземних — «Руссю». Відповідно й народ цієї країни називали «руським». "

Ако не го разбираш, ще ти го напиша на български :

"Терминът Киевска Рус - има книжен / т.е. научен/ произход и не произхожда от източниците, а от старниците на историческите произведения от първата половина на XIX в. Това понятие произхожда от руската наука, като част от периодизацията на историята." С течение на времето, историците са въвели и научното използване на два термина "Древна Русь" и "Древноруска държава". "

В отечествените писмени източници, тази земя се нарича "Руска земя " или "Русь", а в чуждестранните /източници/ - "Русь".
Съответно, хората на тази земя, са наричани "руснаци". "

Айде прочети го още веднъж и пак тръгвай да ме ограмотяваш ...и да ти кажа , като ще ме ограмотяваш, пиши по същество ,а не замазващи, екскеремнтоподобни писания , незначещи нищо, нямащи отношение по темата и целящи да ме уязвят и да създадат правилна и политкоректна атмосфера в нета, и да насадят на ЦРУ - визията за история и обществено развитие.

04.08 2014 в 20:12

Това, че сговорна дружинка от 4-5 трола - демонстрирате тук бравурно престорено невежество - не значи, че трябва да си губим времето и да ви "образоваме". То не ви и трябва, ще вземете да се разколебаете в патоса, каква загуба за прогресивното човечество.
Невежеството е сила, както ви учат политагитаторите, демонстрирайте го, понеже трябва да се четат и забавни дивотии под сериозни статии. Отвреме навреме ви майтапим така де, да не си мислите, че си заслужавате копейките за писанията, нищо друго.
Нито пък имам време, да ти "обяснявам", примерно, че префинения израз "обяснявай глупости", който си съчинил с толкова пот на чело, е жалък езиков паразит и логически абсурд. :)

04.08 2014 в 08:54

Ти не ми обяснявай глупости и не се извъртай - никъде не съм казал ,че Киевска Рус не е исторически термин въведен в 19 век ... това се вижда и от украинският текст ,който съм ти дал ... държавата създадена от Олег Вещий се е наричала Русь , и както това е отбелязано дори в украинската уикипедия - така е наричана ,както в родните им ,така и в чуждестранните исторически документи т.е. държавата се е наричала Русь, а хората в нея руснаци , ако не ти е кеф, че това е истината , просто отиди и си хапни един шоколад да ти подслади - ето ти още веднъж текста :

" Сам термін Київська Русь — книжного походження і веде свій початок не з джерел, а зі сторінок історичних праць першої половини XIX століття. Це поняття виникло в російській науці як елемент періодизації історії країни". З часом історики ввели до наукового обігу ще два терміни «Давня Русь» і «Давньоруська держава»".

У вітчизняних писемних джерелах ця держава називається «Руською землею» або «Руссю», в іноземних — «Руссю». Відповідно й народ цієї країни називали «руським». "

Така, че с другия цереушки трол не пишете извъртаници повече и не преиначавайте ,казаното от мен.

Айде още от Ото Фон Бисмарк :

«Могъществото на Русия може да бъде унищожено, само чрез откъсването на тази част, която ще наречем Украйна, като е необходимо тази част не само да бъде откъсната, а и да бъде противопоставена на Русия, като двете бъдат насъскани една срещу друга , двете части на един и същ народ, и да наблюдаваме как брат убива брата си. За това е нужно само да намерим и отгледаме предатели сред националния елит на Русия и с тяхна помощ, да променим самосъзнанието на едната чат от този велик народ, до такава степен, че той да ненавижда всичко руско, да ненавижда своя род, неосъзнавайки това. Всичко останало е въпрос на време."

Ото фон Бисмарк / 1862 г./ - след като е бил посланик в Русия.

01.08 2014 в 21:45

Прсто истинъта - просто, сложно - това е положението, няма как да се променя историята по твой вкус, или според опорните точки. Факт. Прост.
Вместо да се сърдиш като млад средношколец и да ми вадиш цитати от укр. уикипедия, дето сам се излагаш, че не ги разбираш,ей на - извадил си ги, размахваш ги, поне ги прочети и осмисли. Пък сме взели тук и ние да ти обясняваме прости неща, излишно е, какво да се обяснява. И така ---"коли Київ залишався центром країни і керування Руссю здійснювалося єдиним князівським родом на принципах «колективного сюзеренітету» У зв'язку з тим, що центром східнослов'янської держави впродовж багатьох століть був Київ, у історичній літературі Русь отримала назву «Київська Русь». Сам термін Київська Русь — книжного походження і веде свій початок не з джерел, --- ми ето, бе на, мойто момче, обяснили са ти го хората чисто и простичко, таман като за човек, дето е ясно, че не е историк. Думичката "країна" ли, или думичката "керуванне" не ти е ясна, че да ти я разясня.
Вместо да ми скачаш тук, вземи си бележника и си води бележки. Много е просто. И научи нещо за историята, отпреди переяславския събор :)

01.08 2014 в 21:12

Русия получи това, което искаше: Крим и един изпитателен и тренировачен полигон за оръжия и жива сила: Донецк и Луганск. САЩ имат Афганистан и Ирак, Русия има Кавказ и Украйна. Единственото лошо в цялата работа е, че Украйна е християнска държава.

01.08 2014 в 16:37

Историята на създаването на съвременна Русия е следната:
Дребното московско князче Иванчо понеже по майчина линия е бил внук на последния византииски иператор(управлявал един град между другото) решил че не му отива да е само дребно князче и решил да стане цар???
Явно титлата идва от някои от българските му съветници.:-) И понже ако се обяви за цар на Москва всички ще му се подиграват решил да вземе името на старата велика държава Русия като така ще се обяви за неин наследник. Титлата му отлежава близо сто години преди да я признаят другите държави.

01.08 2014 в 16:07

Незнам къде го прочете това за сливането щото в руската история няма такава информация. Може би в някоя нова версия на руската история? Като си почнал да цитираш немци проължи с мнението им за руснаците.

01.08 2014 в 15:23

Санчо , даже "украинците" , не смеят да твърдят такава глупост - "... наименованието Украйна се появява в "Киевски летопис" през 1187 г."

Да не говорим за тъпотията -" Нама какво и да ви радва и названието Рус, то си описва точно Украйна, понеже и Киевска Украйна и значителната част на Переяславска Украйна са се намирали тъкмо в центъра на Киевска Рус " ... ши , трябва "ЕнтИлЕгЕнде ", да обясниш на аудиоторията, как една държава наричаща се по един начин описва,според вас, друга държава, наричаща се по друг начин ... то все все едно да кажете, че няма какаво да ни радва наименованието на държавата България,, щото то си описва точно , северните провинции на Византийската империя ...пълна тъпотия ,но разбира се вие троловете на ЦРУ по ги отбирате тия работи.
И да ви поправя , понятие Киевска Русь има , но понятие Переьяславйлская Украйна не съществува в ничия исотриография и в нито един докумнет и изобщо име "украйна" до 1917г. няма нито едон образувание териториално ,политическо или физическисубектно.

Айде смешници ... става въпрос за истината, и лъжите които твърдите, че нещо се наричало украйна ьняма кака да минат,аз пак ви повтарям , дори в документа от Переяславълския събор, се говори не за "украйна", а за а за това, че "Земята на запорожките казаци или черкаси в гарниците от Чигирин до Конотоп ", която се включва в рамките на Руската Империя, като тази земя така е наричана във всички писмени актове от онова време т.е. за никакава "украйна " не става въпрос и е видно ,че казаците не са се смятали за "украинци" .

И ти и оня умник краско, смеете да ми твърдите, че това се казвало "украйна", след като самите населяващи тази земя не са я наричали така ... и освен Бисмарк ти цитирах и генерал Хофман, неговите мемоари ...

"Създаването на Украйна не е резултат от дейността на руския народ, а е резултата от действието на моето разузнаване "

Генерал Хофман, "Мемоари" , 1926г.
Carl Adolf Maximilian Hoffmann - 1869 - 1926г.

Всичко това са реални документи, които могат да бъдат намерени и прочетени , а не вашите голи твърдения на неистини.

Айде не се правете на историци, че ставате смешни...другият пък вече , говори за кражба на име ... ами не е кражба пич, двете княжесва са се слели и са получили общо име Русь ..нъл тъй , като България и Румелия ... после останало само България, нъл тъй , а ?

01.08 2014 в 13:42

А, щях да забравя - и поздравления на всички червенобузи тролчета за цитатите от военопрестъпника,алкохолика и комарджията Ото фон Бисмарк - верен и траен поддръжник на руския империализъм и главен сценарист на Берлинския конгрес, който съсипва България.
Много убедително доказателство.

01.08 2014 в 13:30

За първи път наименованието Украйна се появява в "Киевски летопис" през 1187 г. Нама какво и да ви радва и названието Рус, то си описва точно Украйна, понеже и Киевска Украйна и значителната част на Переяславска Украйна са се намирали тъкмо в центъра на Киевска Рус
За Моксва или Московия никой не бил и чувал и тогава и доста години по късно, там живеели угрофинските племена меря,моксва,мордва и мурома, които ще се пишат руснаци най-рано след около 200 години, след като Моксва приели православна вяра и позавладели руски земи.
В средата на ХVІ в. думата "Украйна" се появява и в чуждестранните източници. Например, в писмото си до полския крал турският султан Сюлейман още през 1564 г. назовава тази територия – я, изненада - "Украйна". Сигурно е знаел поне кои земи и народи иска да завладее. И при крал Стефан Баторий през 1580 г. се споменава "Украйна Руска, Киевска, Волинска, Подилска и Брацвалска". От края на ХVІ в. тази дума се употребява само в значението "страна или държава, заселена от украинците".
И по време на любимата ви Запорожка Сеч, която се появава едва през ХVl век, докато не е премахната официално през ХVlll век - пак все "Украйна" се нарича държавата, начело с украински хетмани.
А поляците и литовците си наричат украинците рутени или русини според езика и не се притесняват или бъркат понеже за тях това са руснаците, а Московия е съвсем друга бира, нейния произход е съвсем различен, и когато Рус и Украйна са съществували на картата, и са споменавани в чуждите писания, там нещата са били в мъгла над блатата.