Обама, Меркел и Камерън обсъждат нови санкции за Русия

ОFFNews 19 юли 2014 в 08:28 2231 12

Снимка Снимка: whitehouse.gov

Барак Обама

Президентът на САЩ Барак Обама е обсъдил в телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел и британския премиер Дейвид Камерън нови санкции срещу Русия.

"Тримата лидери бяха единодушни, че трябва да продължат усилията си в посока дипломатическо разрешаване на кризата в Украйна, като потвърдиха решимостта си да останат в тесен контакт. Те обсъдиха какви допълнителни мерки биха могли да бъдат взети", се казва в прессъобщение на Белия дом.

Русия носи безусловна отговорност за това, че сепаратистите в Източна Украйна продължават да имат достъп до тежко въоръжение и изобщо да получават поддръжка от страна на Русия, смятат лидерите. Обама и Камерън отново са заявили необходимостта от предприемане на по-нататъшни действия, ако Москва и зв бъдеще не вземе мерки за деескалация на конфликта.

Белият дом обяви, че по данни на разузнаването сваленият самолет на малайзийските авиолинии е свален от ракета, изстреляна от район, който е във владение на украинските пропруски сепаратисти. В катастрофата на 17 юли загинаха 298 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!