Станишев: Участвам в тази кампания, защото ме е срам (видео)

Николаос Цитиридис 09 май 2013 в 21:17 3147 4

Специално за закриването на предизборната кампания на Коалиция за България, в  зала 1 на НДК пя Лили Иванова
Специално за закриването на предизборната кампания на Коалиция за България, в зала 1 на НДК пя Лили Иванова

Аз не се боря за власт. Днес не става дума просто за това да свалим ГЕРБ. Участвам в тази кампания от чувство за срам. Вие не се ли срамувате от случващото се в България? 4 години ни принуждават да живеем в лъжа.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в зала 1 на НДК по време на закриването на кампанията на социалистите в София.

Борисов и останалите ни внушаваха – градим България, борят престъпността. Питам обаче хората – днес вие по-добре ли живеете и не срещам положителен отговор. Днес имаме ясна кауза - да върнем България на хората, изтъкна председателят на БСП.

За последната година 4 пъти обиколих България. Видях хора, които се страхуват, че ще бъдат наказани за своето мнение. Видях хора от дребния и среден бизнес, които казаха, че са рекетирани всеки ден. Видях учители, които трябва да подписват декларации за лоялност към ГЕРБ, за да запазят работата си. Днес на две трети от българите им е дошло до гуша, защото Борисов се прави на народен човек, но ограбва най-бедните, каза лидерът на БСП.

След изборите, когато свалим Борисов и Цветанов от власт, ще направим правителство начело с Пламен Орешарски - държавник, който мисли за държавата, може да осигури икономическо развитие и да осигури грижа за тази, които имат нужда от помощ, отбеляза още Сергей Станишев.

Той разказа и виц: „Как се нарича човек който има воля, но няма акъл - луд за връзване”.

След политическите послания, специално за закриването на предизборната кампания на Коалиция за България, в зала 1 на НДК пя Лили Иванова.

Преди закриването на предизборната кампания млади социалисти изписаха с телата си цифрата 5 (номера на бюлетината на социалистите) пред НДК.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови