Quantcast

Срив в системата промени резултатите на парламентарните избори в Белгия

OFFNews Последна промяна на 26 май 2014 в 19:01 2829 2

Срив в информационната система за електронното гласуване стана причина да бъдат обявени неверни първоначални данни за резултатите от парламентарните избори в Белгия, които по-късно бяха променени.

Според първоначално изнесените резултати най-много гласове са събрали умерените националисти от Нов фламандски алианс, а социалистите франкофони търпят голяма загуба.

Малко по-късно обаче от Министерството на вътрешните работи съобщиха, че има срив в системата, тъй като данните от Валония, където по традиция печелят социалистите, не постъпват в Централната избирателна комисия.

Белгийските власти увериха, че данните не са изгубени, но преброяването им ще бъде свързано със сложна техническа дейност.

Така се оказа, че първоначалните и окончателните резултати значително се различават, което обаче не засяга победителя – Нов фламандски алианс, които ще имат 34 депутати във Федералния парламент.

На второ място се нареждат социалистите франкофони с 24 депутати в парламента, следвани от Реформаторското движение с 20 мандата, Християндемократи и фламандци с 18 мандата, Откритите фламандски либерали и демократи с 14 мандата, Социалистите и прогресивните – 13 мандата, Демократично-хуманистичния център – 8 мандата, Еколо – 6 мандата, Зелените – 5 мандата, Вламс беланг – 3 мандата, Федералисти демократи франкофони и Белгийска работническа партия – по 2 мандата и Народна партия с 1 мандат.

Възможностите за съставяне на следващото федерално правителство са много, като според една от тях Новият фламандски алианс ще оглави кабинета в коалиция с Християндемократи и фламандци, а социалистите франкофони ще останат в опозиция.

Не е напълно изключен и вариантът националистите и социалистите за първи път да се коалират.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.05 2014 в 21:06

Ирина Фарион ("Свобода"): Избирането на Порошенско от украинците Е “НАЦИОНАЛНО САМОУНИЖЕНИЕ посредством САДОМАЗОХИЗЪМ”! “Инфекцията Рошен е поразила хората в Украйна! Да се гласува за Порошенко – министър в правителството на Азаров-Янукович (Порошенко е един от създателите на Партията на регионите), и ТО СЛЕД ТОЛКОВО СМЪРТ НА МАЙДАНА, борещ се срещу олигархията, това ДАЖЕ НЕ Е БЕЗУМИЕ. Это национальное самоуничтожение способом садомазохизма", - заявила на 26 май Ирина Фарион, депутат в Радата от партия “Свобода”.. «Рошен» (Roshen) — украинска сладкарска фирма, название е образувано от фамилията на Петър ПоРОШЕНко.

26.05 2014 в 19:22

данните от Вавилония

хахахаха