Скотланд ярд: Отровените с Новичок британци имали досег със заразен предмет

OFFNews 06 юли 2018 в 10:10 4901 2

Двойката британци, отровени с нервнопаралитичното вещество "Новичок", са имали досег със заразен предмет, предадоха световните агенции, като се позоваха на Скотланд ярд.

Лондонската полиция съобщи, че това е било потвърдено от нови изследвания на проби от пациентите.

Антитерористичният отдел на Скотланд ярд пое разследването на инцидента в югозападния английски град Еймсбъри съвместно с полицията в графство Уилтшър.

45-годишен мъж и приятелката му, на 44 години, са в критично състояние, след като са били изложени на действието на "Новичок".

Детективи продължават да се опитват да установят източника на заразата.

Полицията следи състоянието на хората, които са имали контакт с двойката. До момента никой друг човек не е проявил същите симптоми на отравяне.

Еймсбъри се намира само на десетина километра от Солсбъри, където през март бяха отровени с "Новичок" бившият руски разузнавач Сергей Скрипал, превърнал се в двоен агент, шпионирал в полза на Великобритания, и дъщеря му Юлия. Великобритания обвини за покушението Русия, която отрече да е замесена.

(БТА)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5800

2

Тито

06.07 2018 в 18:39

Двойката може да е отровена с Новичок но версията която ни предлагат е несъстоятелна.

12335

1

ПешУ

06.07 2018 в 11:23

Защо не споменавате, че точно в Солсбъри е военната химическа лаборатория Портън Даун? Или пак руснаците са им виновни на англичаните?
 
X

Да помогнем на украинските деца!