Синът на Янукович: Протестиращите заробиха Украйна

OFFNews 04 март 2014 в 12:39 3618 7

Снимка Facebook

Виктор Янукович - младши

Протестиращите извършиха въоръжен държавен преврат и заробиха Украйна. Това написа на официалната си страница във Фейсбук синът на бившия украински президент Виктор Янукович – Виктор Янукович младши.

В обръщението си Янукович изразява несъгласието си с новата власт в Украйна и благодари на всички, които подкрепят баща му.

Ето и целия текст на обръщението му:

„Скъпи приятели! Искрено съм благодарен на всички за вашата подкрепа! Искам да се обърна към тези граждани, които независимо от нищо, остават истински патриоти и към тези бойци, които се заклеха пред народа и опазваха реда в страната и останаха предани синове на отечеството си. Всички вие виждате, че в Украйна имаше въоръжен държавен преврат. В това вече никой не се съмнява. Той премина по измислен и подготвен чуждестранен сценарий. Ярък пример за това от недалечното минало е случилото се в Югославия и Сирия.

Случи се елементарна намеса от други страни, от ръцете на профашистки, специално обучени радикално настроени обединения на принципа: колкото по-зле – толкова по-добре! И техните методи са най-разнообразни: съставяне на черни списъци на мои роднини, близки, делови партньори и просто на тези, които са само познати и които нямат никаква връзка с политиката и с моята дейност, физическо отстраняване на опоненти, разбойнически нападения, въоръжени грабежи и т.н.

Върховната Рада на Украйна работи в нелегитимен режим, в нарушение както на новата, така и на старата Конституция на Украйна, без да се занимава с икономиката на страната в последно време. Разбира се, основна задача се оказва отмяната на езиковия закон и преименуването на улиците!

На практика на улиците в градовете на Украйна се случва неконтролируем процес на мародерство, административните сгради са захванати от бунтовници, масово се разрушават паметници на културата и архитектурата, силовите структури са на практика отстранени от изпълнението на преките им задължения. В страната е формирано правителство от самозванци, провъзгласени от демонстрантите. В коя демократична държава сте видели в ръцете на един човек – председателят на Върховната Рада на Украйна, да е концентрирана и законодателната, и изпълнителната власт? Но преди всичко президентът на страната се е самопровъзгласил за такъв в разрез с всички украински закони и с Конституцията. Всички гласувания в парламента преминават под жесток натиск и заплахи, на практика – под дулото на автомати.

Поддръжниците на новата власт не се спират дори пред отвличане.

Насилствено се налагат други културни ценности и вероизповедания с цел да се получи пълен контрол над държавата и народа и на практика – тяхното заробване.

На всички са известни начините за зомбиране и сплашване не само на депутатите, но и на държавните служители, на медиите, на обикновените граждани – на всички инакомислещи, без да се свенят да използват огнестрелно и хладно оръжие.

Съгласен съм с това, че да се управлява една държава не е никак лесна задача, тъй като огромна роля в това играе човешкият фактор. Но не греши само този, който нищо не прави!

Лично моето отношение към родината никога не е било двойствено. Аз винаги искрено съм преживявал благополучието и развитието на Украйна и до ден днешен не съм изменил на моите идеали!“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови