Шестима украински военни загинали в Донбас за последното денонощие

OFFNews 14 април 2015 в 19:14 2064 3

Снимка ТАСС

Шестима украински военни са загинали, а 12 са били ранени през последното денонощие, въпреки режима на прекратяване на огъня, съобщи говорителят на украинската армия Андрий Лисенко.

Ситуацията в Донбас остава нестабилна. Врагът извършва въоръжени нападения почти навсякъде в зоната на конфликта, подчерта Лисенко.

В същото време проруските бунтовници обвиниха, че украинските военни са обстрелвали нееднократно техните позиции.

От Министерството на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република съобщиха, че представители на ОССЕ и на Съвместния център за контрол и координация на режима на прекратяване на огъня, както и руски журналисти, са попаднали под снайперистки обстрел в продължение на половин час.

При обстрела няма пострадали.

В района на село Широкине е бил тежко ранен репортер, който е стъпил на заложена мина. Той е бил приет в болница с осколка в крака и рана на главата.

Съобщенията идват часове след като външните министри от "нормандската четворка" се договориха за изтегляне на цялата тежка военна техника от Донбас и създаване на работни групи, които да следят за мира и за възстановяването на Украйна след конфликта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков