Конгресът на САЩ даде зелена светлина за доставка на оръжия в Украйна

OFFNews 24 март 2015 в 12:08 17318 64

Конгресът на САЩ даде зелена светлина за доставка на оръжия в Украйна

Конгресът на САЩ даде зелена светлина за доставката на оръжия в Украйна. Това стана с резолюция на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ, в която препоръчва на американския президент да започне доставки на бойно оръжие в Украйна.

Резолюцията е подкрепена от 348 законодатели, а против са гласували 48. Сред поддръжниците на документа са както републиканци, които държат мнозинството в парламента, така и демократи.

Конгресменът Елиът Енгъл коментира, че ситуацията в Украйна трябва да престане да се разглежда като „някакъв далечен конфликт“. „Тази война вече взе хиляди жертви, десетки хиляди са ранени, милиони са избягали, а това носи в себе си заплаха за стабилността на Европа, установила се след Студената война“, каза той.

Решението провокира реакцията на Москва. Председателят на комисията по международните работи на руската Държавна дума Алексей Пушков заяви, че резолюцията на американския конгрес е провокация към Русия, предаде ТАСС.

„Сега всичко зависи от Обама. Той дойде на власт като антивоенен президент, макар че това не му попречи да започне война в Сирия, да изгуби контрол над ситуацията в Ирак и да продължи военните действия в Афганистан. И все пак, доктрината на Обама има за цел да прекрати военната намеса на САЩ в далечни страни“, каза Пушков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!