Сформираха кризисен щаб в посолството ни в Атина заради пожарите

OFFNews Последна промяна на 23 юли 2018 в 22:02 1986 0

Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев разговаря с временно управляващия българското посолство в Атина Веселин Иванов във връзка със ситуацията с пожарите, бушуващи на територията на Гърция, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

По разпореждане на заместник-министъра в дипломатическата ни мисия е сформиран кризисен щаб, който ще
бъде на разположение на българските граждани, пътуващи или пребиваващи в Гърция.

Открита е гореща телефонна линия, на която нашите сънародници могат да потърсят съдействие, в случай на необходимост: +30 6937 096 220.

До момента няма български граждани, които да са търсили помощ от посолството ни в Гърция, няма и данни за
засегнати или бедстващи наши сънародници в следствие на пожарите.

Голям пожар бушува в района на Кинета, Атика. Остава затворен за движение пътният участък Атина - Коринт от 39 до 57 км. Образували са се километрични опашки от автомобили, като превозните средства, спрели в аварийната лента, затрудняват преминаването на пожарните автомобили.

Общественият транспорт в района не функционира.

Нов пожар е избухнал в 17.00 часа местно време в кв. "Пендели", Атина.

Пожарът в района на град Ханя, остров Крит, продължава да бушува. Вследствие на огъня е прекъснато движението на превозни средства в част от националния път Ханя-Ретимно, където също се образували опашки от автомобили.

Във връзка с усложнената обстановка, Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пътуващи или пребиваващи в районите на пожарите, да се информират предварително за актуалната ситуация и да избягват засегнатите от огнената стихия места.

"Призоваваме българските граждани да следват стриктно указанията на местните власти, включително и забраната за движение на превозни средства в определени пътни участъци, за да не бъде затруднявана работата на властите по потушаване на пожарите", посочват от МВнР.

Посолството на Република България в Гърция остава в постоянен контакт с местните власти и следи развитието на обстановката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови