Севернокорейските медии мълчат за срещата на Тръмп с Ким Чен-ун

Северна Корея иска да сключи мир, смята Тръмп

OFFNews 11 март 2018 в 07:50 3775 0

Севернокорейските държавни медии мълчат за срещата на Тръмп с Ким Чен-ун

Темата за предстоящата среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун не присъства в централните държавни медии в изолираната държава. Провеждането на подобна среща беше анонсирано от южнокорейската делегация, която през седмицата проведе среща с лидера на Северна Корея. Темата обаче не се коментира в медиите на изолираната от света държава. 

В същото време тя присъства активно в световните медии. Франс прес съобщи, че Доналд Тръмп каза смята, че Северна Корея вече иска да сключи мир. 

"Мисля, че искат да сключат мир. Мисля, че е време", заяви президентът на политическа проява в Пенсилвания, като дори заяви, че режимът в Северна Корея е обещал да спре с изпитанията с ракети. 

Тръмп изрази доверие в ангажимента на севернокорейския режим да не изстрелва ракети до историческите преговори, които той ще има с лидера Ким Чен-ун.

Американският президент каза, че е убеден, че срещата "ще има огромен успех" и ще е много ползотворна. "Имаме огромна подкрепа", отбеляза Тръмп пред журналисти преди да отлети за Пенсилвания.

„Мисля, че със Северна Корея ще се получи много добре. Аз мисля, че ще имаме грандиозен успех. Мисля, че това ще бъде нещо много успешно. Имаме голяма подкрепа“, казва Доналд Тръмп пред репортери преди да отпътува за Пенсилвания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови