Севернокорейски дипломати свалиха рекламен плакат с Ким Чен Ун в Лондон

Ивайло Анев 15 април 2014 в 16:59 3138 0

Снимка Independent

Плакатът, който е бил поставен пред фризьорския салон.

Дипломати от посолството на Северна Корея в Лондон принудиха собствениците на фризьорски салон да свалят рекламен плакат, на който е изобразен лидерът Ким Чен Ун, съобщава Independent. 

Преди няколко дни персоналът на фризьорски салон в Западен Лондон слага плакат на Ким Чен Ун, върху който е изписано "Лош ден за косата ви?" Шеговитият плакат е бил поставен седмици, след като стана ясно, че прическата на лидера на Северна Корея ще бъде задължителна за всички студенти в страната. Фризьорите обаче не си дали сметка, че посолството на азиатската държава е била само на няколкостотин метра от салона им.

Всичко с рекламния плакат е  било наред, докато управителят на фризьорския салон не се сблъскал с хора, представящите се за служители на посолството на Северна Корея в Лондон.

Мо Набах, който е управители на салона заяви, че "хората от посолството" са направили няколко снимки на плаката, след което са поискали да говорят с него. 

"Казаха ми да сваля плаката, защото било неуважително към техния лидер, а аз им отговорих, че това е Англия, а не Северна Корея и могат да ми изпратят адвокатите си", каза управителят.

"Направихме го, свалихме плаката, но някои от нашите клиенти поискаха да го върнем, защото нямаше нищо нередно в него. Двамата мъже бяха облечени в костюми и изглеждаха доста заплашително", допълни Набах.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови