Съветник на Путин предлага разделяне на Украйна

OFFNews 07 февруари 2014 в 23:06 4183 15

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Властта в Украйна ще сгреши, ако отложи силовото решение на кризата в страната. В случай че Майданът не се разотиде сам, силовото потушаване на протеста ще е неизбежно.

Това заяви пред вестник "Комерсант" Сергей Глазев - съветник на руския президент Владимир Путин по „въпросите на сближаването между Украйна и Русия“.

Глазаев застъпва тезата за "дълбока федерализация на Украйна и сближаване на югоизточната част на страната с Митническия съюз“.

Вече е очевидна необходимостта от федерализирането на Украйна. В рамките на строго унитарна държава ще има постоянно противопоставяне и за да бъде прекратено е нужна федерализация. На регионите трябва да се дадат достатъчно права, възможности сами да си формират бюджетите и даже частично да имат външнополитическо самоопределение, казва Глазаев.

Съветникът на Путин е категоричен, че САЩ се намесва във вътрешните работи на Украйна и финансира протестите.

По наши данни американските източници харчат по 20 милиона долара на седмица за финансиране, в това число и за въоръжаване, на опозицията и превратаджиите. Има информация, че на територията на американското посолство преминават инструктаж бойци, че ги въоръжават, твърди Глазаев.

Това, което се случва в Киев, представлява опит за държавен преврат и насилствено сваляне на властта, заявява експертът по „въпросите на сближаването между Украйна и Русия“.

В момента поляците се опитват да монополизират отношенията на Запада с Украйна и да диктуват условията, но те нямат ключова роля в Европа, категоричен е Глазаев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!