Саудитски принц е тайнственият купувач на най-скъпата къща в света

OFFNews 18 декември 2017 в 16:23 9124 0

Коронованият принц на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман е бил мистериозният купувач на луксозно френско имение, според "Ню Йорк Таймс".

Вестникът пише, че договорът за имота от 2015 г. сочи към него, като преди това минава през няколко други компании. Къщата, която се намира близо до Версай, разполага с винарска изба, кино, езерце с риби кои и есетрови риби, както и с подводна камера.

Луксозният имот струва 272 милиона евро, а списание "Fortune" го нарече най-скъпата къща в света.

Досега купувачът ѝ беше неизвестен.

Но "Ню Йорк Таймс" разкрива документи, които показват, че къщата е притежавана от инвестиционна компания, управлявана от личната фондация на принц Мохамед.

Саудитското правителство отказва коментар на твърденията. Говорител на посолството във Вашингтон дори обвини журналистите от "Ню Йорк Таймс" в субективно отразяване и обслужване на лични интереси.

Отвън Chateau Louis XIV изглежда като замък от 17-и век, построен в подобен стил на близкия Версайски дворец. При по-внимателна проверка се вижда, че това не е точно така - построен е след като бизнесменът Емад Хашоги разрушава сградата от 19-и век, която преди е обхващала 23 хектара. Освен това луксозната къща е с модерен интериор. Фонтаните, вентилационната система, осветлението и музиката например могат да бъдат управлявани със смартфон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови