Саудитска Арабия призова Русия да прекрати ударите в Сирия

OFFNews 01 октомври 2015 в 13:06 6359 15

Снимка AP

Саудитска Арабия призова Русия да прекрати ударите в Сирия. Това обяви пред ООН саудитският дипломат Абдула ал-Муалими.

По думите му местата, където Русия е нанесла въздушни удари – Хомс и Хама, не са под контрола на „Ислямска държава“.

„Нашата делегация изразява дълбоко съжаление по повод военната операция, която руските въоръжени сили са започнали в Хомс и Хама – места, които не са контролирани от джихадистите. Авиоударите, доведоха до редица жертви сред мирното население. Призоваваме за незабавно прекратяване и неподновяване на авиоударите“, подчерта Ал-Муалими.

САЩ и Франция също обявиха, че са притеснени от ударите на Русия в Сирия, тъй като те не са по бази на „Ислямска държава“, както беше обявено от руското министерство на отбраната.

В същото време Иран, Ирак и Венецуела подкрепиха действията на Русия в Сирия.

„Ние във Венецуела подкрепяме и аплодираме решението на Русия, това е пътят за спасение на Сирия, изкореняване на тероризма, този нов фашизъм“, обяви президентът на страната Николас Мадуро.

В момента много трябва да се внимава относно появяващата се информация за руските удари в Сирия, предупреди по повод разностранните мнения за руската намеса в Сирия говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков.

Появява се лъжлива информация, трябва да се намерят механизми за координация на информацията, за да не ставаме жертва на неверни данни.

По повод призива на Саудитска Арабия за спиране на ударите на Русия в Сирия Песков заяви, че не е открил изказването на саудитския дипломат, въпреки че го е търсил специално, затова не може да коментира на този етап.

По-късно руският президент Владимир Путин обяви, че информацията за цивилни жертви след руските удари в Сирия не е вярна и се е появила преди осъществяване на ударите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!