САЩ одобри по-строги правила за издаване на визи

OFFNews 01 юни 2017 в 12:38 6418 5

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп одобри по-строги правила за издаването на американски визи. 

Правилата ще включват попълване на нова анкета, която ще иска псевдонимите в социални мрежи, използвани за последните пет години, и биография за последните 15 години, включително адреси, телефони и пътувания, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Според новите правила служителите на консулствата могат да поискат още номерата на всички предишни паспорти, имейли и телефони за последните 5 години, както и допълнителна информация, ако преценят, че това е необходимо "за потвърждаване на самоличността или за извършване на по-задълбочено проучване за целите на националната сигурност", добави Държавният департамент на САЩ.

Отговарянето на новите въпроси е доброволно, но във формуляра се казва, че ако информацията не бъде предоставена, издаването на виза може да бъде забавено или отказано.

Новата анкета ще важи 6 месеца вместо обичайните три години.

По-строгите мерки бяха одобрени на 23 май и бяха посрещнати с критики от служители от образователния сектор и академични групи. Според тях новите въпроси ще утежнят процеса, ще доведат до големи забавяния в обработката на документите и ще отблъснат международните студенти и учените, които искат да посещават САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

01.06 2017 в 13:08

Важно е. Даже много, така е.
Обаче като са ти хванали най-добрият тенисист, спечели 4 поредни турнира в София за топките... като са му подали едни разпечатки на авоарите му по разни банки в Катар, СА и Швейцария... и са му обяснили че не са сигурни кое първо ше отрежат - таш@ците му или сметките му...
Мъка, мъка ГОЛЕМА!
За кво мислиш е станал такъв тулуп, буре със сланина? От охолен живот ли? Притеснения по цял ден и цяла нощ...
Ти тука за едни втора ръка усещания ше му говориш...

9118

3

Christina Ostrikova

01.06 2017 в 13:05

Това вече сме го живели при соца. И тогава се попълваха безкрайни въпросници какви роднини имаш, къде, кога, с кого и какво си правил - и то, за да отидеш до мечтаното ГДР, например. Тези хора отиват там, откъдето ние се връщаме. Не им завиждам!

10571

2

Hissarion

01.06 2017 в 12:53

Много важно е да се поставят реципрочни изисквания и от потърпевшите от тези унизителни изисквания държави. В противен случай те сами признават статуса си на втора категория хора спрямо гражданите на САЩ.

42249

1

Denis Rizanov

01.06 2017 в 12:47

Ало платените шорошорасти, атлантическите чмеки китки и обикновените евролиберасти, ОК ли сте с това?
Довечера ше има ли сбирка със свещи за мирен протест на ул. Козяк?
Юнкер и останалите брюкселски бюрократични зелки ще застанат ли във ваша подкрепа?
робърт Максуел от село сеново ще предостави ли служебно всичките ви профили в "социалната му секта"?
:)))