Самолетът на Germanwings падал над Алпите 18, а не 8 минути

OFFNews 25 март 2015 в 12:02 9662 1

Самолетът на Germanwings е падал над Алпите най-малко 18 минути, а не както бе обявено 8 минути, сочат нови доказателства след проверките около трагичния инцидент, съобщава The Independent. 

Според френския министър на околната среда и транспорта Сеголен Роаял самолетът е паднал от височина от около 8 километра и половина за 18 минути. Снижаването е ставало постепенно, като сигнал за бедствие не е подаден. 

По думите на Роаял това, което се е случило в пилотската кабина през първата минута, когато самолетът е започнал да губи височина, е от "жизненоважно" значение и именно там се съдържа "ключът" към тайната на катастрофата, при която загинаха близо 150 души. 

Решаването на тази тайна зависи от двете записващи устройства на борда на самолета. Една от черните кутии е пристигнала тази сутрин в лабораториите на френското бюро за разследване BEA в Le Bourget близо до Париж.

Френския вътрешен министър Бернар Казньов заяви, че намерената черна кутия е била повредена при катастрофата, но е "използваема". 

Други длъжностни лица пък казват, че степента на щетите ще реши дали тайната на катастрофата ще може да бъде разрешена. 

Ако гласовете на пилотите се различават, съобщават източници, то ще бъде лесно за изследователите да открият какво се е объркало. Ако това обаче не е така и те трябва да работят с неразбираеми звуци, работата им ще бъде доста затруднена.  

Днес на пресконференция, която ще се проведе в Париж от 16:00 часа местно време, се очаква да се обявят първите резултати от разследването. 

Роаял заяви, че всички възможни обяснения за катастрофата остават, но на този етап, предположението е, че бедствието е инцидент, а не терористичен акт.

Самолетът на нискотарифната авиокомпания "Джърмануингс" се разби в Южна Франция във вторник. 

На борда е имало 150 души, като малко след катастрофата бе потвърдено, че няма оцелели на борда. Полетът е бил от Барселона за Дюселдорф. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови