Тридневен траур в Европа заради самолетната катастрофа

OFFNews 25 март 2015 в 07:34 5417 3

ЕК обяви тридневен траур в памет на жертвите от самолетната катастрофа във Франция

Тридневен траур е обявен от днес в Европа, заради катастрофата с германския пътнически самолет на авиокомпания "Джърмануингс", който се разби във френските Алпи вчера, заяви официалният представител на Еврокомисията Маргаритис Схинас.

При инцидента загинаха всичките 150 души на борда.

Според френски прокурор, който е огледал района на катастрофата от хеликоптер, няма нито един изцяло запазен фрагмент от фюзелажа или крилата на катастрофиралата машина. Фрагментите от нея и телата на загиналите са разпръснати по стръмен планински склон. Труднодостъпният район и падналият дъжд забавят издирвателните работи и може да минат няколко дни, преди телата на загиналите да бъдат евакуирани.

Германски служители по сигурността, заявиха, че катастрофата се разглежда като нещастен случай и че няма данни за тероризъм. От Джърмануингс увериха, че катастрофиралият самолет е преминал "рутинен" преглед в понеделник и е бил в "отлично" състояние.

Изпълнителният директор на "Джърмануингс" Оливер Вагнер обяви, че самолетът е започнал да се спуска една минута, след като достигнал необходимата за полета височина и продължил да я губи в продължение на осем минути:

Трябва да проведем подходящо разследване с всички експерти, за да установим какво се е объркало. В момента, в който разберем, разбира се, че ще вземем мерки незабавно, за да предотвратим подобни инциденти в бъдеще, каза директорът на авиокомпания "Джърмануингс" Оливер Вагнер.

Вече е намерена едната черна кутия, която съдържа записи на разговорите на пилотите. Разшифроването на данните от нея ще започне тази сутрин. Все още се издирва и другата кутия, която съдържа автоматичните записи на параметрите на полета и работата на бордовите системи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!