Quantcast

Руски депутати поискаха празник в чест на войниците, превзели Крим

OFFNews Последна промяна на 18 септември 2014 в 11:42 3525 10

Руски депутати предложиха да бъде учреден нов национален празник – Ден на „вежливите хора“, в чест на войниците, превзели Крим.

Предложението е на лидера на „Руска партия на пенсионерите за справедливост“ Игор Затов, но това беше подкрепено от редица други депутати, пише руското издание „Известия“.

Според Затов празникът трябва да е на 7 октомври, когато е рожденият ден на президента Владимир Путин.

Названието „вежливи хора“ стана нов образ на руската армия, на една модерна армия. Наименованието стана популярно след Крим и показва уважение не само към специалните части, но и към всички въоръжени сили, които спокойно и без кръвопролития помогнаха на жителите на Крим да се върнат в историческата си родина, посочи депутатът от партията на Путин „Единна Русия“ Виктор Водолацки.

Руският президент многократно отричаше Русия да има каквато и да била роля в Крим и твърдеше, че т.нар. „зелени човечета“ не са руски войници.

По-късно обаче той призна, че е имало руски военни в Крим, чиято задача е била да следят за реда при провеждането на референдума за независимостта на Крим от Украйна и присъединяването му към Русия.

Референдумът се проведе на 16 март, като 96,77% от взелите участие във вота гласуваха за независимост на Крим и присъединяване към Русия.

Два дни по-късно Русия подписа договор за присъединяване на Крим и Севастопол.

Резултатите от референдума и присъединяването на Крим към Русия не бяха признати от международната общност и станаха причина за налагането на санкции срещу Русия от страна на ЕС и САЩ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.09 2014 в 17:05

дедо, я пак си провери източниците.
-Туристический сезон на курортах Черного моря оказался катастрофой. «Официальная статистика этого не покажет, но вместо шести миллионов туристов в прошлом году в этом едва ли наберется миллион»,
-Банков, впрочем, осталось немного: украинские и иностранные организации ушли из региона, а российские побоялись приходить из-за возможных санкций. Местные водители оказались меж двух огней: если они не поменяют украинские автомобильные номера на российские до конца ноября, им грозит штраф или конфискация машины; на Украине их ждет просто конфискация.
- Большая часть продуктов и товаров первой необходимости тоже идет из Украины, хотя после перехода Крыма на рубль цены выросли; водка подорожала втрое. Несмотря на увеличение зарплат бюджетникам и пенсий, покупательная способность большей части населения снизилась.
това е от Economist но публикувано също така и в slon.ru
пък ти си пиши весели измислици премислици за трите милиона туристи. то ако бяха три милиона там на фериботите щеше да стане доста по яко задръстване от няколкодневното очакване на излъганите ватенки да ги превозят през керченския проток

18.09 2014 в 16:41

plamen4o до момента Крим е посетен от 3 милиона руски туриста, като се има предвид ситуацията и войната. Пенсиите и заплатите са се вдигнали, цените на недвижимите имоти също. Съвсем скоро тези милиони руснаци ще започнат и да инвестират там във вили, хотели и други бизнеси. Добави към това и мост ,който със сигурност ще се строй. Нормално е да има преходен период ,но като гледаш икономическия потенциал на Украйна днес и в диапазон от 5 - 10 години напред Украйна ще взима заеми и ще се бори за оцеляване до като ЕС приватизира каквото е читаво и затваря дотираните предриятия.
Свободното пътъване из Европа означава също ,че украйнците също като българите и румънците ще ходят в Гърция :) ,а не в Крим.

18.09 2014 в 15:29

пУЙ-Й-ЙЙЙЙ ДОКЪ ГУ НАДРАСКАМ СТАНАЛИ 3МА!
нИщу.

18.09 2014 в 15:28

Аве лайнари!
Пръвио - нъл рива ачи крим бил саму къмъняци и трива бе гербирастко тролясниче? Кък щели да им спрът удатъ и да съ тъковът и прочий? Сменил си рипиртуаръ. Хубу. А гъзляка намаза ли с възилинувътъ бъдъранкъ?
Вторио - рязън калмук, нъл и ти съ праиш на вуенин? Е те ти рязан! Тамън твоту ФИ. Значи Алимания е дубре, аку и да има 6мильона кълцани! Ама турци! Ни съ джигитайци на Мамона. Рийш ли?
Ади чи съй зазурил ноф мидан. ени 10градусъ по селзий му тряат зъ NOW!

18.09 2014 в 15:23

Путлер заплашва вече не само Украйна. Полша , Румъния, Литва, Латвия и Естония са директно заплашени: http://www.sueddeutsche.de/politik/berichte-des-ukrainischen-praesidenten-putin-soll-europa-massiv-gedroht-haben-1.21341 68

18.09 2014 в 14:52

Dedo,бил си някога в Крим,или дръткаш колкото да се намираш на приказки?Крим ако не знаеш ,беше посещаван от 6!!!?милиона украинци всяка година и ползваше дотации и преференции от украинската държава!Сега получава един грездей и то четвъртит!Пенсии и заплати са вдигнати само на някои бюджетни служители,а всичко друго духа супата!Цените са в пъти по големи отпреди и като туриш терора който налага новата власт,картината става накендзана!Тия приказки тип Кисел тв,си ги обменяйте във вашето обкръжение!Ние знаем по добре как са нещата!Пък ако мислиш че Украйна няма качествено производство,си направо заблуден!Исъвсем не е бедна!Ако успеят да премахнат корупцията и на власт да дойдат нормални управленци а не руски подлоги и бандити,Украйна след 10 години ще задмине Полша!Набийте си го в главите и не се опитвайте да заблуждавате!

18.09 2014 в 14:32

курвите след употреба ги изхвърлят. та така и с тия войници ще е.

18.09 2014 в 13:43

Да си направят един ПСА да им го рисуват.