Новият военен министър на Украйна: Ще си върнем Крим

ОFFNews 03 юли 2014 в 20:21 2879 14

Снимка Уикипедия

Валерий Гелетей

Новоизбраният военен министър на Украйна Валерий Гелетей се закле да даде "победен парад" в Крим, след като възвърне териториалната цялост на страната, съобщи Би Би Си.

"Повярвайте ми ще има военен парад и той ще бъде в украинския Севастопол", каза Гелетей, обръщайки се към Парламента по време на първата си реч като ръководещ военните сили.

Думите му бяха приети с аплодисменти от представителите на украинската Рада.

Генерал - лейтенант Валерий Гелетей днес официално встъпи в пост, след като беше лично препоръчан от украинския президент Петро Порошенко като човек, който "ще работи ден и нощ за възстановяването на капацитета на въоръжените сили в страната."

Междувременно по източната граница с Русия сраженията между сепаристите на самопровъзгласилата се Луганска народна република и военните сили на Украйна продължават.

Черната статистика показва, че от април месец насам в сблъсъците за загинали 250 цивилни граждани. 200 са украинските военни, убити при сраженията според данни на украинското Министерство на отбраната. Близо 800 са жертвите от страна на бунтовниците.

Доклад на ООН сочи, че най-малко 110, 000 украински граждани са емигрирали в Русия през този период, повечето от които живеещи в източната част на черноморската ни съседка. 54,000 е броят на разселените жители в самата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!