Руската прокуратура иска 9,5 г. затвор за баскетболистката Бритни Грийнър

OFFNews 04 август 2022 в 15:22 2355 1

Грийнър

Снимка ТАСС

Бритни Грийнър в атака.

Прокуратурата поиска 9,5 години затвор за американската баскетболистка Бритни Грийнър, съобщи Mediazone от съдебната зала.

Бритни Грийнър е двукратна олимпийска шампионка. Тя беше задържана през февруари 2022 г. по обвинение за контрабанда и трафик на наркотици, тъй като при претърсването на летището у нея е намерено масло от хашиш.

В края на юли Белият дом предложи на Кремъл да размени Грийнър и осъдения за шпионаж Пол Уилън за руския оръжеен барон Виктор Бут, който излежава присъда в американски затвор по обвинение в трафик на оръжие.

По информация на Блумбърг Русия е готова да размени само Грийнър за Бут, или да размени двама души за двама, или да откаже преговори. Сред кандидатите за размяна са офицерът от ФСБ Вадим Красиков, който получи доживотна присъда в Германия за убийството на бившия чеченски военачалник Зелимхан Хангошвили, и бизнесменът Владислав Клушин, когото САЩ обвиняват в търговия с вътрешна информация на стойност десетки милиони долари.

31-годишната баскетболистка играеше в Русия в свободното си от ангажименти време.

"В Русия заплатата ми е шест нули. С една заплата в женската НБА или трябва да живеете много просто, или да печелите някъде другаде. Ако играеш само в НБА, трябва да си търсиш друга работа: да отидеш в телевизията, да си намериш работа в колеж като треньор, в летен лагер. Търся място, където да изкарам допълнителни пари", казва Грийнър в интервю за сайта E1.ru в Екатеринбург през 2019 г.

В Русия Бритни напълно оправдава голямата си заплата. Шест пъти е печелила руското първенство и четири пъти Евролигата. Три пъти Грийнер е обявявана за най-добър играч на руското първенство, а веднъж е най-полезен играч на Final Four на Евролигата, напомня Meduza.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

05.08 2022 в 07:58

дрислата алчна, с извинение, с колко акъл ще внесе в такава страна такова вещество?! И то точно в този момент.

Тъжно обаче, безобидна, пък като бабичка с 20 грама марихуана я третират...