Русия прати наемници от частната армия Вагнер в Донбас

OFFNews 04 април 2022 в 12:43 5757 2

Русия прехвърля бойци от частната армия "Вагнер" в региона на Донбас, за да участват в по-нататъшни бойни операции в източните райони на Украйна. Това се казва в доклад на британското разузнаване.

"Руски войски, включително наемници от частна военна компания "Вагнер", се придвижват в региона", твърдят от Великобритания.

Междувременно в социалните мрежи започнаха да се появяват снимки на наемниците. Авторите на съобщенията твърдят, че бойците са били забелязани в окупирания Донецк, близо до централата на ОССЕ.

Районът продължава да е подложен на интензивни безразборни руски удари, но украинските сили оказват устойчива съпротива, като запазват контрол над централните райони.

Мариупол почти сигурно е ключова цел за руска инвазия, тъй като осигурява сухопътен коридор от Русия към окупирания Крим, отбелязва британското разузнаване.

Спооред тяхната информация руските сили продължават да се прегрупират и да подготвят бъдещо настъпление в Донбас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12130

2

borisboris

04.04 2022 в 15:43

Тия не ги ли поизтрепаха?

1067

1

StinkingSonOf

04.04 2022 в 14:10

А, да! Те въобще не са нацисти. Недейте да проверявате Дмитрий Уткин в Google. Той е такова миловидно същество, че никога не би си татуирал SS нашивки и свастика на гърдите. Никой, който се снима с Путин по банкети не би изповядвал такава човеконенавистна идеология.