Русия обстреля отново Днипро, Украйна изпрати дронове към Брянск и Калуга

OFFNews 24 август 2023 в 09:18 1705 0

Снимка Днепропе

Според властите в Днипро пострадали са още банка, бензиностанция, хотел, ферма, фабрика за производство на мебели, административна и две жилищни сгради.

Русия нанесе пореден нощен удар срещу Днипро, седем души са ранени, поразен е обект от транспортната инфраструктура. Ракети летяха и срещу Лвов и още пет области в Украйна В същото време Украйна продължава с атаките с дронове във вътрешността на Руската федерация - този път в посока Калужка и Брянска области. Това обобщават в четвъртък сутринта информационните агенции в Москва и Киев.

Навръх Деня на независимостта на Украйна руската армия е изстреляла няколко ракети срещу Днипро, една от ракетите е свалена, съобщи ръководителят на Днепропетровската областна администрация Сергей Лисак. "Но има и поражения. Засегнат е транспортен обект. Седем души са пострадали: трима мъже и четири жени на възраст от 32 до 55 години. Основно са с разкъсни рани и осколъчни наранявания. Шестима са хоспитализирани със средно тежко състояние", обясни Лисак. Повредени са също така няколко сгради, водопровод, газопровод, няколко автобуса и леки автомобили. По какъв транспортен обект са нанесени ударите, Лисак не уточнява.

Руската армия е обстреляла Лвов, Днипро и пет области на Украйна, като властите в Киев съобщават за петима загинали.

За изминалото денонощие по данни на Генералния щаб на ВСУ руснаците са извършили 10 ракетни и 57 авиационни атаки срещу Украйна, както и 70 обстрела от реактивни системи за залпов огън по позиции на украинската армия и населени места. 

В същото време Министерството на отбраната на Русия обяви, че през нощта на територията на страната са свалени три украински безпилотни летателни апарата. Два дрона от самолетен тип са били свалени над Брянска област, а още един над Калужка. Министерството не уточнява подробности, нито дали има пострадали и разрушения в резултат на украинската атака. Брянска област граничи с Украйна, Калужка се намира между нея и Московска област. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика