Русия набира доброволци за фронта от затворнически колонии с обещания за помилване и пари

OFFNews 14 септември 2022 в 10:43 5645 3

Навални

Снимка Архив

Алексей Навални излежава присъда в затворническа колония 6.

Екипът на критика на Путин Алексей Навални разговаря с две жени, които твърдят, че техни близки, излежаващи присъда в наказателна колония 6 в Мелехово, Владимирска област, са били вербувани за участие във войната. Самият Навални излежава присъдата си в тази колония със строг режим.

Светлана, чийто син Вадим е напуснал колонията, за да воюва, разказва, че е получила телефонно обаждане от съкилийници на Навални, които са й съобщили какво се е случило. Според нейния разказ част на частната военна рота "Вагнер" е влязла в наказателната колония.

"Спуснали са се с хеликоптер направо в зоната. Всички (затворници - бел. ред.) са били освободени от работа, обещали им голяма заплата, че ще се приберат след шест месеца и помилване", казва Светлана, цитирана от "Дожд".

Тя не пропуска и обстоятелствата, при които синът ѝ попада в затвора: "Отишли с един приятел в Муром на разходка, парите им свършили и решили да рекетират един таксиметров шофьор. Той оказал съпротива, а приятелят му извадил нож и го намушква 12 пъти".

Съпругът на Елена, Иля, също е вербуван за войната. Когато тя го попитала дали е помислил за нея и детето им, той отговорил, че е мислил за това, но казал: "Аз съм затворник и ще се върна като Герой на Русия".

Елена разказва, че съпругът ѝ е лежал в затвора за убийството на двама или повече души. Бил на 18 години. По думите й мъжът й се сбил с баща си, излязъл току-що от затвора, в пияно състояние. "Имаше шест трупа", добавя Елена. На съпруга си тя казала, че ще го чака - "с ръце, без крака, легнал, вървящ".

Той ѝ се обажда в деня преди разговора с журналистите. Елена казва, че номер е бил с код +380 - от Украйна, но мъжът й не отговорил на въпроса къде се намира.

"Вече прочетох много информация за това как да отидем там като доброволци - така че ще отидем да го потърсим", казва Елена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

14.09 2022 в 12:27

Рашистките копейкини тролчета вече са дежурни по 1 на ден. Свършват рублите :(

3190

2

Гроздан

14.09 2022 в 12:12

Я кажи фактите де! Тръпна да науча истината от информиран пернишки бидон