Русия може да свали ембаргото за внос на храни от Гърция, Кипър и Унгария

OFFNews Последна промяна на 08 април 2015 в 08:10 2444 2

Земеделският министър на Русия Николай Фьодоров заяви, че продоволственото ембарго може да бъде свалено за Гърция, Кипър и Унгария, предаде Deutsche Welle, цитиран от "Фокус". 

Министърът допълва, че това едва ли ще се случи на започващата днес среща между гръцкия министър-председател и руския президент, но въпросът е бил разглеждан и вероятно ще бъде обсъждан по време на визитата на Алексис Ципрас в Москва.

Вчера руският „Коммерсант“ съобщи, че Москва е готова да разгледа въпроса за намаляването на цената на газа за Гърция, както и да отпусне нови кредити.

Русия може да предостави отстъпки от цената на газа, която до момента по договор е свързана с цената на петрола. Руското правителство има намерение да обсъди и отпускане на нови кредити на Гърция, но в замяна ще иска получаването на определени активи в страната, обяснява източникът, без да конкретизира от какви точно активи се интересува Москва.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.04 2015 в 09:09

Крайно време е да се научим да използваме местоположението си на "земя на кръстопът". Ако не знаем как - да се учим от гърците.

08.04 2015 в 09:06

А ЕС ще забрани износа за Русиянския Хаганат :)))