Русия е изгубила до 20% от военните сили, някои военни части не са боеспособни

OFFNews 09 април 2022 в 08:04 8247 2

Снимка Getty Images

Изгорен руски танка на магистралата Киев- Житомир

По оценки на САЩ Русия е изгубила от 15% до 20% от военните сили, които беше струпала по границата с Украйна преди началото на инвазията. Това заяви висш служител в сферата на отбраната от САЩ, цитиран от Асошиейтед прес.

По оценки на Пентагона някои от руските бойни части, отстъпили от района на Киев през последните дни, са пострадали толкова тежко в боевете, че тяхната боеспособност е под въпрос, предаде Асошиейтед прес.

Служителят каза, че бойните части са били "на практика унищожени" и в тях има малък брой боеспособни войници и оръжия. Говорилият при условие за анонимност служител не посочи колко военни подразделения са понесли толкова значителни щети. По негови думи някои бойни части, оттеглили се от района на Киев, започват да се придвижват към руските градове Белгород и Валюки, за да се преоборудват и да попълнят запасите си, след което най-вероятно ще бъдат разположени в региона на Донбас в Украйна. САЩ са установили, че хиляди руски военни са се присъединили към силите, разположени от Москва в и около украинския град Харков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

2

Великата РаССийска армия отново стана за смях.
 
X

Да помогнем на украинските деца!