Русенско БМВ е използвано от Ислямска държава за атентат

OFFNews 20 март 2015 в 14:21 22663 11

Ислямска държава ползвала джип с русенска регистрация за атентат

Джип с русенска регистрация е използван за самоубийствен атентат от групировката Ислямска държава. Това съобщи пред БНР Ангел Бадънков от Сектора за борба с кражбите на коли в СДВР.

Арабин, който е живял у нас, е изнесъл в Сирия джип, който по-късно е използван за терористични цели. Проверка на полицията обаче показала, че колата не е крадена.

След като телевизия "Ал Джазира" пусна в края на миналата година снимка на джипа – марка БМВ с българска регистрация, за който се твърди, че е използван от терористи, в полицията са направили справка за произхода на колата.

Като направихме справка след тази снимка на този джип с русенска регистрация, Х 5-ицата си е собственост на гражданин от арабски произход, който не я е обявил за издирване. Ние не можем да спрем един собственик на един автомобил да си кара колата, където пожелае. Лице от арабски произход си купува колата и си я закарва в Сирия, и си я предоставя на трети, четвърти лица, и това не е незаконно, защото до момента няма заявление в МВР, че колата му е открадната. Това лице от арабски произход вече не живее на територията на България. В онзи период е живял, но вече не живее на територията на България, коментира Ангел Бадънков от СДВР.

От МВР не разкриват самоличността на арабския гражданин, чиято собственост е бил джипът, който вероятно го е закарал в Сирия и предоставил на терористите. Информации в медиите сочеха, че возилото е било използвано при самоубийствен атентат, организиран от "Ислямска държава" по време на среща на командирите на една от групировките в арабската страна. От Сектора за борба с кражбите на автомобили в СДВР опровергаха информациите, че български коли масово се изнасят за Сирия и Ирак.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!