Путин затяга контрола над интернет, ако стане президент

OFFNews 12 януари 2012 в 14:39 2056 0

Владимир Путин. Снимка: БГНЕС
Владимир Путин. Снимка: БГНЕС

Затягането на контрола над интернет е сред основните приоритети, вписани в проекта за предизборната програма на руския премиер Владимир Путин.

Кандидат-президентът възнамерява да „стегне“ и медиите като цяло, съобщава РИА Новости.

Според обнародвания проект, ако бъде избран за президент, настоящият премиер ще се бори „с опитите да се използва информационното пространство за пропаганда на жестокост, национализъм, порнография, наркомания, тютюнопушене и пиянство“.

Путин е категоричен също така, че няма да позволи на „долнопробните продукти на масовата култура да осакатяват нравственото и психично здраве на децата“, като голямо място в програмата му е отделено и за създаването на качествени руски програми и предавания.

В проекта е предвидено и да бъдат създадени административни съдилища, които да се занимават с жалбите на граждани срещу държавата.

Също така според Путин е важно да продължи модернизацията на руските въоръжени сили. Окончателният вариант на програмата ще бъде обнародван до 12 февруари. Междувременно днес предизборният сайт на Путин putin2012.ru заработи 52 дни преди изборите на 4 март т.г. Скоро се очаква да се появи и кирилизираният домейн путин2012.рф. Изработката на сайта струва 1.1 милиона рубли (27.3 хиляди евро или почти $35 000) и е дело на държавната информационна агенция РИА Новости. Агенцията е избрана без конкурс "заради големия си опит".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!