Путин: Отношенията между Москва и Вашингтон са в най-ниската си точка

OFFNews 12 юни 2021 в 11:05 1070 0

Владимир Путин

В навечерието на срещата си с президента на САЩ Джо Байдън руският държавен глава Владимир Путин казва в интервю за
американската телевизия Ен Би Си, което ще бъде излъчено в понеделник, че през последните години отношенията между Вашингтон и Москва са в най-ниската си точка, предаде БТА.

Имаме двустранни връзки, които се влошиха до най-ниската точка през последните години, казва Путин, според английски превод на част от интервюто, разпространена вчера от медията.

Путин заявява също, че президентът Байдън е политик от кариерата, на практика през целия си съзнателен живот се е занимавал с политика и има надежда, че няма да предприема импулсивни крачки.

В интервюто Путин казва, че не се е засегнал от това, че Байдън го нарече убиец и изтъква, че е чувал десетки подобни обвинения и това не е нещо, за което се тревожи.

Винаги съм действал в интерес на руския народ и руската държава, подчертава Путин и допълва, че не преживява ни най-малко заради казаното от Байдън.

Руският президент заявява, че не знае нищо за съобщенията, че Русия ще снабдява Иран със сателитна технология, която да даде на Техеран възможност да следи потенциални военни цели в Близкия изток.

Путин отрича в интервюто да знае каквото и да е за хакерски атаки в САЩ. Президентът на Русия нарича бившия американски държавен глава Доналд Тръмп забележителен и талантлив човек, нестрандартна личност, който, ако не беше такъв, не би станал президент на САЩ. Той е ярка личност. Може да ви харесва или да не ви харесва. Но той не дойде от американския истаблишмънт, до този момент не беше част от голямата политика и на някои това им харесва, на някои - не, но това е факт, каза Путин, според откъса от интервюто му, цитиран от ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови