Путин най-после коментира отравянето на Скрипал: Русия няма нищо общо

OFFNews 18 март 2018 в 23:44 12637 9

На пресконференция в предизборния си щаб тази нощ руският президент Владимир Путин за първи път коментира отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал.

Путин твърди, че е узнал от медиите за отравянето на Скрипал във Великобритания и че Русия няма такива отрови:

"Що се отнася до тази трагедия, узнах за нея от медиите и първото, което идва наум е, че ако това е било бойно отровно вещество, разбира се, хората биха загинали на място. Това е очевиден факт и трябва да се разбере. Русия няма такива средства, ние унищожихме всички наши химически оръжия под контрола на международни наблюдатели", каза руският президент.

Той отхвърли като нелепи обвиненията на Великобритания за намеса на Русия в отравянето на бившия полковник от ГРУ и заяви, че официална Москва е готова да сътрудничи с британските власти в разследването на случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11610

9

Prologue

19.03 2018 в 14:54

Идиотизъм е да защитаваш някакви ценности, а в същото време да ти капе мед от устата, като стане дума за Путин и да ядеш всичко, което говори срещу него.... Тоя само по погледа му можеш да разбереш що за човек е и определено е ненадминат изпечен лъжец. Струва ви се за глупост пред избори Путин да прави такива мизерии, що така не ви се струва за глупост тиквата да прави мизерии с Гинки посред европрецедателството?

77927

8

El Commandante

19.03 2018 в 13:37

Ма ти верно ли твърдиш че Тереза, БоДжо и оня комик военния им министър са агенти на Путин и му играят по свирката?
Бахго, тоя Владо верно големата работа ше дойде.

77927

6

El Commandante

19.03 2018 в 11:45

Значи въпросния Скрипал първо ше стои четири години в руски затвор, после ше го пуснат, ше го разменят за други шпиони, ше живее след тва необезпокояван 8 години в Англия и ВНЕЗАПНО 2 седмици преди изборите в Русия Путин ше го отрови.

Добре бе, вие изобщо мислите ли с тея глави?

10571

4

Hissarion

19.03 2018 в 09:47

Как е възможно създателят на отровата да е избягал в САЩ, да твърди, че тя може да се произведе с подръчни средства, и в същото време само Русия да може да я използва?! Май някой вече съвсем не го е грижа за правдоподобността на пропагандата. Да викнат и Колин Пауъл с неговата епруветка.

11058

2

piton

19.03 2018 в 08:52

Вчера имаше интервю по скайп с руския учен, работил по „Новичок”. Човекът ясно обясни, даде и други примери, че това вещество може да се произведе и ползва само от Русия. Само в тази държава, веществото е било произвеждано, съхранявано, изпитвано и познато.

Възниква въпросът защо й е на Русия да отравя бившия си агент и дъщеря му, след като са били съдени в Русия. Две причини: първо - предупреждение към всички руснаци във Великобритания - не сте в безопасност, внимавайте. Второ - обединение на руснаците преди изборите тип сами срещу Запада.

Теориите как британците сами направили инцидента срещу двама руснаци и срещу британски полицай, са смехотворни. Първо, че там не могат да си позволят подобен тероризъм. Второ, че пострадалите са донесли веществото от Русия и дъщерята е била там.