Путин: Кризата с бежанците е предизвикана от политиката на САЩ

OFFNews 04 септември 2015 в 11:08 17382 69

Путин: Кризата с бежанците е предизвикана от политиката на САЩ

Руският президент Владимир Путин заяви, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана и предизвикана от политиката на САЩ.

Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени "западни партньори" водят такава погрешна политика, особено външна политика, в регионите на мюсюлманския свят, в регионите на Близкия изток и Северна Африка. Те продължават да водят такава политика. За каква политика става дума? Става дума за налагане на собствените стандарти, без да се вземат предвид историческите, религиозните, националните, културните особености на тези региони. Това е преди всичко политика на нашите американски партньори, каза руският президент, цитиран от БНР.

Путин посочи, че е изненадан от това, че американските медии критикуват Европа за жестоко отношение към мигрантите, след като САЩ са тези, които са предизвикали този проблем. Той подчерта, че САЩ не са толкова натоварени от миграционен поток, а Европа, която по думите му "сляпо следва американските указания", страда много тежко.

Владимир Путин отправи призив за създаване на международна коалиция за борба с тероризма. Той съобщи, че е обсъждал инициативата с американския президент Барак Обама.

В кулоарите на Източния икономически форум във Владивосток Путин каза, че води разговори по темата и с лидерите на Турция, Саудитска Арабия, Йордания, Египет и други държави.

„Ние в Русия и аз в частност, нееднократно говорехме, че ще има едромащабни проблеми, ако нашите западни партньори провеждат тази грешна външна политика към Мюсюлманския свят“, каза Путин. „Що за политика е това? Това е натрапване на свои стандарти, не отчитащи нито историческите, нито религиозните, нито националните, нито културните особености на тези региони. Това е политиката най-вече на нашите партньори от САЩ. Европа сляпо следва тази политика в рамките на така наречените си съюзни задължения, а после сама поема товара“, отбеляза руският президент.

В заключение Путин отбеляза, че народът на Сирия бяга от страната не заради Асад, а заради „Ислямска държава“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!