Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Пробив в службите: Служителка на ФБР се омъжи за терорист

OFFNews 02 май 2017 в 14:27 13055 2

Снимка CNN

Служителка на ФБР се е омъжила за терорист от Даеш, съобщава CNN.

Историята е от преди няколко години, но сега става ясна на обществеността, разказва телевизията.

Служителката се казва Даниела Грийн. Тя е била преводачка във ФБР и е имала ниво на достъп "строго секретно" до тайните на ФБР. Грийн е участвала в разследване на службите срещу Денис Къспърт. Именно той после става неин съпруг. Къспърт е германски рапър, известен с името Десо Дог. Той се присъединява към "Даеш" и бързо става онлайн вербовчик на джихадистите, поради което ФБР започва да го следи. В Сирия е известен като Абу Талха ал Алмани. Мъжът е популярен и с това, че е написал песен за Осама бен Ладен и е заплашил Обама, че ще му пререже гърлото.

Грийн е участвала в разследването срещу рапъра, но явно се е влюбила в него, тъй като става ясно, че през 2014 година тя е пътувала тайно до Сирия, за да се ожени за Къспърт. Според разследването служителката на ФБР е предупредила терориста, че го разследват.

Когато се връща в САЩ, служителката е арестувана, но явно се е разкаяла, защото е съдействала напълно на властите.

Грийн получава наказание две години затвор - много по-малко присъдите на други хора, на които са издавани по-големи присъди за по-леки престъпления от този тип – като например „връзка с терористи или свързани с тероризъм престъпления”.

CNN пише, че това е огромен пробив за терористите спрямо службите на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews