Празник на "Не"-то в Гърция, демократите готвят оставки

OFFNews 05 юли 2015 в 21:22 19427 67

Два часа след края на изборния ден стотици привърженици на партиите, които подкрепиха негативния вот на референдума се събират на централните площади на гръцката столица, за да отпразнуват победата на своя избор, пише GrReporter

На площад Синтагма пред гръцкия парламент се издига концертна естрада. Очаква се голям празник на привържениците на отрицателния вот. 

В същото време в редиците на демократите в Гърция се готвят оставки. Дора Бакояни, бившият външен министър на Гърция, е поискала от Андонис Самарас да се оттегли от лидерския пост в Нова демокрация.

В телефонен разговор тя заявила, че ако той приеме да подаде оставка тя също ще се ангажира публично да не се кандидатира, за да може да настъпи обновление в ръководството на дясноцентристкото пространство.

След проведения днес референдум на тема дали Гърция да приеме условията на кредиторите, избирателите в южната ни съседка казаха "Не" на условията. 

Очаква се гърцкият министър председател Алексис Ципрас до часове да пътува за Брюксел за нова серия преговори, този път с гласа на своите граждани зад гърба си. 

Athenians celebrate likely '#OXI' victory on Syntagma SquareFOLLOW LIVE: ow.ly/Pcvrr

Posted by Ruptly on Sunday, 5 July 2015
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews