Повечето сърби вече не искат в ЕС, 91% са срещу НАТО

OFFNews 28 юли 2022 в 10:29 4679 11

знаме

Снимка БТА

Сръбското знаме

Повече от половината сърби (52%) са против присъединяването на страната към Европейския съюз, а 91 процента са категорично против членство в НАТО.

Това сочат данни от проучване на независимата организация "Нов трети път", публикувани от в. "Политика" и цитирани от БГНЕС.

Над 70 на сто от анкетираните пък са категорично против санкциите срещу Руската федерация. 59% смятат, че санкциите вредят повече на Запада, отколкото на Русия. 41% от гражданите са на мнение, че причината за руската инвазия в Украйна е желанието на НАТО да се разшири на Изток, а други 16% посочват, че причината е „денацификацията и демилитаризацията“ на Украйна. 59 процента обвиняват западните страни за конфликта.

Сред световните лидери най-висок рейтинг имат китайският лидер Си Цзинпин, руският президент Владимир Путин и унгарският министър-председател Виктор Орбан. Френският президент Еманюел Макрон е в средата на списъка, а президентът на САЩ Джо Байдън и бившият британски премиер Борис Джонсън, както и техните страни, получават най-ниски оценки.

Проучването е осъществено с подкрепата на Националния фонд за демокрация (NED) между 13 и 19 юни и обхваща 1285 участници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

10

Valioka

28.07 2022 в 18:45

Бай Пешо си сменя профила час по час... Сега е две, после ше стане три и така до края на света... Но Бай Пешо, мога ли да ти задам един въпрос, така, между другото? Кажи ми бе, Бай Пешо, с голия си задник ли ще защитаваш милата ни родина, ако, така между другото, чавка изпие мозъците на тези които ни управляват и вземат да ни изтеглят от НАТО? А, Бай Пешо? Наясно ли си, че за да се въоръжи армията ни със съвременно оръжие, ще трябват много, много милиарди долари и евра? Толкова, колкото нито имаме, нито се очертава да имаме. Ти ли бе, Бай Пешо, ще накараш младите майки да пращат синчетата си в казармата? И с какво точно ще ги храниш там, бе, Бай Пешо? С цървулите ли, които очевидно носиш на миризливите си краци... Недей така, Бай Пешо, защото приказките ти са от 1001 нощ...

2073

9

Johnny B Goode

28.07 2022 в 15:56

...ят под руско робство.

2073

8

Johnny B Goode

28.07 2022 в 15:55

Еврото, прав си - достоен и горд народ.
Също като украинците, дето не искат да живе

-7325

6

Най- тежките геноциди след ВСВ са в Африка, но тогава никой не рева. Също в Ирак от страна първо на американците, жертвите се изчисляват над милион, след това на ИДИЛ в Ирак и Сирия. Забравяме арменците и кюрдите. А Буча беше театрална постановка, дори англичаните потвърдиха. Но трошовете не са си научили опорките.

на сърбите не им трябва нито ЕС нито НАТО, Балканите не са видяли нищо добро от вавилонската блудница Европа.

2051

5

Propaganda

28.07 2022 в 12:02

Най-противното племе на Балканите. Дори турците не са ни нападали толкова често, колкото сърбите и руските им господари.

Най-тежките геноциди и кланета в Европа след ВСВ до руските издедавелства в БУЧА от Май...бяха именно на сърбите по време на Юго войните. Случайност?

Малко им беше обеднения уран дарен от братята американци.

22547

3

dolivo

28.07 2022 в 10:44

горките шовинистични селяндури, живи да ги оплачеш. българия е наполовина същата работа - национална гордост на един гол задник, с извинение.

сядайте да работите и и поемайте отговорност за положението в което сте - голямата Мечка няма интерес да ви оправи, а да ви "оправи", защото те самите са прости селяндури с гордост базирана на нищо

925

2

ешо

28.07 2022 в 10:42

не искат защото по времето на комунизма те работеха на запад и не знаят какво е да си под руския ботуш