Потопът в Калифорния отнесе 5-годишно дете, след 7 часа издирване намериха само обувка

OFFNews 10 януари 2023 в 12:52 2233 0

Наводнение в Калифорния

Снимка БТА/АП

Наводнение в Калифорния

Петгодишно момче е било отнесено от наводненията, причинени от поредната мощна буря, връхлетяла щата Калифорния, съобщава Асошиейтед прес.

Детето е изчезнало в понеделник. След близо 7-часово издирване е открита единствено едната му обувка. Тогава властите са прекратили издирването, защото нивото на водата е било твърде опасно за водолазите.

Момчето не е обявено за мъртво, подчерта говорителят Тони Чипола от шерифската служба на окръг Сан Луис Обиспо.

Как се е случило

Майката на момчето шофирала камион, който заседнал при наводненията малко преди 8 ч. сутринта близо до Пасо Роблес, малък град навътре в централното крайбрежие на Калифорния, съобщи Том Суонсън, помощник-началник на пожарната служба на окръга. Случайно преминаващи хора успели да я извадят от камиона, но момчето е било отнесено от превозното средство по течението, вероятно в реката. По това време в района не е била издадена заповед за евакуация.

Вече целият крайбрежен град Монтесито, в който живеят принц Хари, Опра Уинфри и други знаменитости, е получил заповед да се евакуира. Разпореждането обхваща 209 км и включва околните на Монтесито каньони. Това се случва навръх петата годишнина от свличанията на кални маси в района, които причиниха смъртта на 23 души и разрушиха повече от 100 жилища.

Наводненията

Сегашните наводнения оставиха десетки хиляди без ток, някои училища бяха затворени през деня. Улици и магистрали се превърнаха в пълноводни реки, дървета бяха изкоренени, а придошлите води доведоха до свлачища. Шофьорите се сблъскаха със задръствания, причинени от паднали отломки.

Вчера броят на загиналите в резултат на поредицата от бури се увеличи от 12 на 14 души, след като двама души бяха убити от падащи дървета, съобщиха щатски служители.

В понеделник вечерта в Лос Анджелис дупка погълна два автомобила в района на Чатсуърт. Двама души са се спасили сами, а пожарникарите с помощта на въжета и въздушна стълба са спасили други двама, които са имали леки наранявания, съобщиха властите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови