Португалия връща вечерния час, Австралия намалява полети заради Делта

СЗО предупреждава, че Европейското по футбол е супер разпространител на коронавируса

OFFNews 02 юли 2021 в 12:27 3024 0

Португалия връща вечерния час, а Австралия намалява полетите в страната наполовина, за да се забави разпространението на Делта варианта на COVID-19. 

На този фон Световната здравна организация предупреди, че Европейското първенство по футбол може да е "супер разпространител" на коронавируса. 

Директорът на СЗО за Европа Ханс Клуге заяви, че са налице трите условия за нова вълна - новите варианти, бавната ваксинация и социалните събирания. Новозаразените в Европа през миналата седмица са се увеличили с 10%. "Това се случва в контекста на бързо променящата се ситуация, на фона на новия тревожен вариант Делта и в регион, където въпреки огромните усилия на страните, милиони хора останаха неваксинирани", каза директорът на СЗО за Европа.

В Индия смъртните случаи от COVID-19 надхвърлиха 400 000. Половината от тях са след възникването на Делта варианта. През последното денонощие са починали 853 души, а новозаразените са над 46 хиляди. 

Здравните власти в Шотландия обявиха, че през последната седмица са регистрирани над 2000 случая на заразени, свързани хора, които са посетили мачове на Европейското футболно първенство. 397 шотландци, които са били на мача на Уембли - Шотландия-Англия, са с положителен тест за COVID-19. 

Обединеното кралство пък отчете над 26 000 нови случая за последното денонощие, смъртността обаче остава ниска - за последните 24 часа са починали 14 души. 

В края на юли месец предстои и провеждането на Олимпийските игри в Япония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!