Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Полицията обгради двамата заподозрени за атентата в Париж

OFFNews 08 януари 2015 в 17:34 11471 13

Снимка Reuters

Полицията е отцепила район с площ 20 на 15 километра около френския град Крепи ан Валоа. В този периметър се смята, че са Братята Саид Куаши на 34 години и Шериф Куаши на 32 години, които са заподозрени за атентата над редакционния екип на хумористичния седмичник „Шарли Ебдо“. Това съобщава френското издание Le Figaro, позовавайки се на свой източник.

По-рано от полицията съобщиха, че са намерили изоставен автомобила, който терористите са използвали за бягството си, между градовете Вийер Котре и Крепи ан Валоа, в региона на Пикардия, на около 80 км от Париж.  

Веднага се появи информация, че френските власти мислят, че  двамата заподозрени за атентата са се скрили в една от къщите в Крепи ан Валоа . Това съобщиха от Франс 3 Пикардия, позовавайки се на полицейски източници. 

Френски следователи са открили дузина „коктейли Молотов” и две джихадистки знамена в колата за бягство от атентата в Париж, съобщава AFP, позовавайки се на свои източници. 

„Това показва техния радикален ислямизъм и че вероятно са планирали и други нападения с петролни бомби”, казва източникът. 

Припомняме, че в сряда на обяд трима въоръжени мъже нападнаха парижкия офис на френското сатирично списание "Шарли Ебдо", убивайки 12 души и ранявайки над 10. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews