Поляците масово се записват за ваксинация след смяна на подхода

OFFNews 01 април 2021 в 12:34 4687 0

Поляците масово започнаха да се записват за ваксинация срещу КОВИД-19 тази сутрин, след като снощи правителството неочаквано позволи регистрацията на хора над 40-годишна възраст, предаде БТА.

Внезапната промяна на подхода доведе до толкова много записвания, че електронната система прегря, отбелязва "Ройтерс".

Над два милиона поляци досега са получили и двете дози ваксина, но началникът на премиерската канцелария Михал Дворчик, в чийто ресор влиза контрола за ваксинационната кампания, заяви днес, че по-бавните темпове на регистрация от страна на по-възрастните поляци са подтикнали властите да вземат решение за разширяване на достъпа до ваксините. "В момента сме отворили регистрацията за всички хора над 60-годишна възраст", каза Дворчик пред частното радио Ер Ем Еф Еф Ем.

"През последните два дни тази регистрация на хора над 60-годишна възраст се забави, затова решихме да започнем регистрацията на хора, които изявиха готовност да се регистрират през януари", обясни той.

Дворчик добави, че на хора на възраст между 40 и 60 години, които са декларирали готовност да бъдат ваксинирани, снощи са били изпратени направления за имунизация.

Опозиционни депутати разкритикуваха неочакваното решение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!