Похитител иска оставката на Дилма Русеф

Ивайло Анев 29 септември 2014 в 21:27 2784 0

Хотел в град Бразилия трябваше да бъде евакуиран, след като клиент взе за заложник един от служителите и му сложи белезници и яке с експлозиви, съобщи полицията.

Похитителят пристигнал рано сутринта в хотела, "извикал служител на хотела и го накара да се качи в стаята му", заяви говорител на полицията. Самият похитител се обадил на рецепцията, за да съобщи за похищението.

Телевизия "Глобо" показа похитителя, снабден с револвер, който излезе многократно на балкона на стаята си на 13-я етаж на хотел "Свети Петър" зад заложника си с белезници зад гърба и яке вероятно с експлозиви.

"Не знаем дали това са истински експлозиви или не, но взехме всички необходими мерки за безопасност", подчерта полицията. "Хотелът е евакуиран като предпазна мярка и трима парламентьори опитват да разрешат проблема по мирен начин. На място е изпратен и екип от сапьори", допълни говорителят на силите на реда.

Те уточниха, че похитителят отправил "много неясни" искания, някои от политическо естество. Според сайта G1 на телевизия "Глобо" похитителят искал "сваляне" на президентката Дилма Русеф, която е на власт от 2011 г. и е кандидат за втори мандат на президентските избори в неделя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews