Пищно погребение на мафиотски бос разгневи Италия

OFFNews Последна промяна на 21 август 2015 в 21:49 15635 4

Снимка Reuters

Пищно погребение на мафиотски бос от Рим разгневи Италия.

65-годишния Виторио Казамоника, който е известен член на клана „Казамоника“, свързван с трафик на наркотици и проституция, беше изпратен в последния си път с каляска с позлатени елементи и под звуците на музиката от филма „Кръстникът“.

Освен това докато пренасяли тялото на Казамоника до гробището, листенца от рози били пуснато от хеликоптер над мястото на шествието. Пред църквата, където беше поклонението, пък се появиха плакати с надпис „Ти завладя Рим, сега завладей небесата” и „Виторио Казамоника, цар на Рим”.

Пищното погребение на мафиотския бос предизвика негативни реакции в цяла Италия.

Матео Орфини от управляващата Демократическа партия написа в Twitter: “Никога повече. Рим не може да бъде обезобразен от онези, които биха искали той да се превърне в декор от „Кръстникът“.

Редица политици поискаха обяснение от местните власти и лично от кмета на Рим Игнасио Марино, като настояха да разберат кой е позволил такова погребение.

Марино привика по този повод префекта на Рим, за да получи обяснение и обяви, че „е нетърпимо погребения да се използват от живите за изпращане на мафиотски послания“.

Енорийският свещеник, от своя страна, подчерта, че ако в църквата погребението е минало нормално, не може да контролира какво се случва извън храма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови