Петима загинали след престрелките в Куманово

OFFnews 10 май 2015 в 08:04 8455 10

Ситуацията в Куманово

Резултатът от вчерашните престрелки в Куманово е петима убити и 30 ранени полицаи. Някои информационни агенции говорят за трима убити. Арестувани са около 30 терористи. Не е ясно колко са и пострадалите граждани, нито броят на загиналите нападатели.

Вчера полицията в Македония влезе в престрелка с въоръжена група, дошла вероятно от Косово. Сблъсъкът стана в кумановския квартал „Диво селище“ и продължи през целия ден. Част от населението е евакуирана. Групата се е укривала в десетина къщи, пише "Нова телевизия".

Предала се е на полицията, след като е останала без муниции. Според неофициални информации, още една малка въоръжена група се е сражавала и тази нощ.

Според македонско електронно издание Армията за национално освобождение е поела отговорност за нападението в Куманово. „В борбата за национално достойнство, която все още продължава, силите на армията нападнаха македонската полиция, която вече дни тероризира цивилното население“, се казва в съобщение на армията за национално освобождение. В него се посочва, че акциите й в бъдеще ще бъдат още по-ожесточени. До късно снощи автентичността му не беше потвърдена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews