Петима загинали след престрелките в Куманово

OFFnews Последна промяна на 10 май 2015 в 08:04 7689 10

Ситуацията в Куманово

Резултатът от вчерашните престрелки в Куманово е петима убити и 30 ранени полицаи. Някои информационни агенции говорят за трима убити. Арестувани са около 30 терористи. Не е ясно колко са и пострадалите граждани, нито броят на загиналите нападатели.

Вчера полицията в Македония влезе в престрелка с въоръжена група, дошла вероятно от Косово. Сблъсъкът стана в кумановския квартал „Диво селище“ и продължи през целия ден. Част от населението е евакуирана. Групата се е укривала в десетина къщи, пише "Нова телевизия".

Предала се е на полицията, след като е останала без муниции. Според неофициални информации, още една малка въоръжена група се е сражавала и тази нощ.

Според македонско електронно издание Армията за национално освобождение е поела отговорност за нападението в Куманово. „В борбата за национално достойнство, която все още продължава, силите на армията нападнаха македонската полиция, която вече дни тероризира цивилното население“, се казва в съобщение на армията за национално освобождение. В него се посочва, че акциите й в бъдеще ще бъдат още по-ожесточени. До късно снощи автентичността му не беше потвърдена.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.05 2015 в 17:40

Не разбрах каква е тази терористична група? Ислямисти ли са? Ислямска държава? Или просто трафиканти на оръжия и наркотици?

10.05 2015 в 12:21

Луди хора! 21-ви век ще се трепят в сърцто на Европа!

10.05 2015 в 10:53

Пуцането продължава.... OffNews са назад.

А армията за освобождение на косово винаги е била заклеймявана като терористична организация от цял свят. Това съвсем не оневинява режима в Сърбия за геноцида, който провеждаше.

Просто ако ще обсъждаме история да не избираме удобни опорни точки.

В Югославия невинни и добри няма. Дори македонската армия спряла албанските терористи преди 15 години не може да се похвали с чиста съвест.

Останалите организации извършиха такива зверства че не е за обсъждане

10.05 2015 в 10:13

on, моето момче, в момента тази Армия за освобождение вече се приема и от Запада, за терористична групировка, само да ти кажа. И това което написах не бе свързано САМО с новината по-горе, а за това как се стигна до кризата в Македония, началото на което тръгна от Югославия 1990 година. Ако малко четеш история ще разбереш, че всичко което се случва си има ПРЕДИСТОРИЯ и причина, а в Македония, тази причина са албанците и по-конкретно КОСОВСКИТЕ. Аз това визирах. А пък целия регион се разбута именно с ,,любезната подкрепа" преди години на Запада които лансираха подобни организации като Армия за Освобождение на Косово и т.н. ;)

10.05 2015 в 10:08

Къв Запад те гони бре, @Танасе? Македония ги определя като терористи. Е тва е да си навито на прОжина плямпало. Бахти тъпия, майна

10.05 2015 в 09:59

Веднага трябва да се свика съвет по национална сигурност! И на ДАНС да им се набият обрачите. Че мечката играе в двора на съседа... да не пламнат Родопите...

10.05 2015 в 09:37

Македонците се бият с боклука, а в България боклукът управлява. Повтаря се историята, когато боклукът е дошъл от Азия по нашите земи и тогава сме били разделени.

10.05 2015 в 09:25

Искам да попитам, Армията за освобождение НЕ Е ЛИ НА КОСОВО??? Не е ли същата която се сражаваше в БИВША ЮГОСЛАВИЯ срещу сръбските сили и в Косово???? Тогава тази организация бе ,,демократична" и се би за свободи на Косово и т.н. И Запада щедро я спонсорираше, а назоваваше Югославия, агресор??? Сега след няколко години, катарзис ли преживява Запада, че тази организация стана ТЕРОРИСТИЧНА??? Тоест признавате ли че сте подкрепяли такава или не ????

10.05 2015 в 09:17

Съобщенията за АНО са непотвърдени. Но ето следното изкзване то генерал Стоjанче Ангелов: Денес Албанците не ги нападнаа Македонците

http://brif.mk/?p=183020

10.05 2015 в 09:16

Пие "нова тв"