Паника в Крим. Руснаците слагат ограда срещу диверсанти около моста през Керченския проток

OFFNews 31 юли 2023 в 16:32 9711 6

Снимка Mash


Руските войски започнаха изграждането около Кримския мост на специални заграждения, наречени "антидиверсионни барикади". Мерките за сигурност имат за цел да спрат евентуални украински опити за нанасяне на удари с надводни и подводни дронове. След втория взрив на моста през Керченския проток и повторното атакуване на Чонгарския мост в Крим е започнала паника, а военните власти търсят начин да противостоят на украинците.

Снимката на оградата беше е публикувана в телеграм канала Mash и показва конкретни тръби и проводници. „Кримския мост го оградиха допълнително със специални противодиверсионни заграждения в случай на нови опити на Киев да осъществи терористичен акт. По наша информация в бъдеще конструкцията ще защитава моста от атаки по цялата му дължина. Такива заграждения са предназначени за защита от надводни и подводни дронове, които, напоследък, все по-често се използват от Украйна. Да припомним, че наскоро Зеленски нарече Кримския мост цел и заяви, че тя трябва да бъде неутрализирана. На 26 юли ръководителят на Службата за сигурност на Украйна Василий Малюк публично призна, че терористичният акт на Кримския мост на 8 октомври 2022 година е извършен именно от Киев, макар по-рано този факт да беше отричан.

Според дигиталната медийна платформа за отразяване на зони на глобален конфликт NOELREPORTS, обаче, заснетите и публикувани от Mash кадри не са от моста в Керченския проток, а защитното съоръжение се намира на входа на залива Докова при Севастопол.

Досега въоръжените сили на Украйна  два пъти са успели да нанесат удари по Кримския мост. Мостът е ахилесовата пета на руската армия и е приоритетна цел за ВСУ.

Унищожаването му значително би затруднило съществуването на руските войски на Запорожкото направление. Мостът е не само пътно платно, он преди всичко и железопътна линия, която е ключова за руската логистика. Русия в момента използва две железопътни линии, които могат да бъдат определени като стратегически за звената в Запорожкото направление. Първата е тази на Керченския мост,  втоата се движи по суша, в частност в околностите на окупирания Токмак. Въпреки че линията в Южна Украйна е по-лесна цел, евентуалното  разрушаване на моста би донесло по-добър ефект.

От четирите платна на Кримския мост в момента работи само една и по тази причина не може да се увеличи натоварването му. Пътното движение се осъществява на принципа на совалката последователно от едзната и от другата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

6

6екеr4о

01.08 2023 в 13:54

Форумът, форумът по темата е много изразителен!

1035

5

Niko Kolev

01.08 2023 в 12:32

АналоГОВНО съорУжение.

205

4

REXX

01.08 2023 в 01:33

Не е лошо и някоя собака да вържат наоколо. Да ги предупреждава като пристигнат ракетите.

1220

3

хr4

31.07 2023 в 19:13

Ебати олигофрените. Тия заграждения се известни още от преди Първата световна война и се наричат "бонови заграждения". Функцията им е била да пазят(пристанищата) от торпеда.
На малоумниците им трябваше година и половина и полусрутен мост за да се сетят за нещо измислено преди повече от сто години.
Дебилы, бля!

2550

2

alfakentavur

31.07 2023 в 17:07

Това ще свърши работа като скарите по танковете срещу Джавелините :)

12761

1

cepcem

31.07 2023 в 17:07

Така става като са ти лениви бойните делфини. Сигурно ги прехранват, горките...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика