Обама: Водещата роля на САЩ в света е по-силна, откогато и да било

OFFNews Последна промяна на 27 септември 2014 в 20:30 3953 14

Снимка whitehouse.gov

Водещата роля на САЩ в света е по-силна, откогато и да било, въпреки големия брой предизвикателства, които са пред нас.  Това заяви в седмичното си обръщение към нацията американският президент Барак Обама.

Лидерската роля на САЩ е единствената постоянна величина в един несигурен свят. Верността на това твърдение се потвърди тази седмица, през която мобилизирахме света, за да се изправим пред едно от най-сериозните предизвикателства, каза Обама.

Днес САЩ е световен лидер в борбата за унищожаването на терористичната групировка, нарекла се Ислямска държава, каза американският президент.

Той изтъкна, че САЩ ще помагат и на украинския народ да развие демокрацията и икономиката си - в противовес на руската агресия в Украйна.

Обама посочи и още един аспект на американската външна политика - САЩ са начело и на усилията на международната общност в борбата с епидемията от ебола.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.09 2014 в 15:58

Леле, много кръвожаден тоя нигър бе,сигурно предците му са били канибали....

28.09 2014 в 12:11

Гацо или по-точно Гъзо, ти с и порпуснал последния четвърт век от човешката история! Любимия ти СССР РУХНА! Осъзнай се! При това БЕЗ ЕДИН ИЗСТРЕЛ! Срути се под тежестта на икономическата си немощ. Оръжията отдавна не решават всичко. А Русия не е и половината от онова което беше СССР. Друго е да грабиш от целия социалистически ЛАГЕР. Подчертавам ЛАГЕР. Когато бях още ученик в началното училище ни караха да си пишем с деца от СССР. И момченцето с което си пишех ме помоли да скрия в колет и да му изпратя дъвка. В твоя обичан СССР и дъвка нямаше! Путин може да плюе заплахи, че за 2 дни ще стигне до Берлин. Остава обаче въпроса: ако е така защо не го направи? Защото са само думи. И пак казвам: войната се води икономически! Със слаба икономика ориентирана към износ нямаш шанс! Огледай се и виж колко руски продукта с висока технология имаш вкъщи. Та Русия само преди 2 години се опита да произведе мобилен телефон! А мобилните телефони са още от 1980 година! Колко руски компютъра има в продажба? Колко човека карат руски коли?
Самите руснаци наричат "Жигули" с името Копейка! Ето нещо което сигурно ще стопли душата ти мечтаеща за Русия:
http://www.youtube.com/watch?v=Y7YviZYM2jY
Съветвам всички русофили да видят този клип!

28.09 2014 в 10:56

САЩ и тяхната роля за развитието на света е гигантска ,безкрайна ,а за мнозина и нееднозначна тема.Сведена накратко тя има своите неоспорими ,конкретни измерения,които са исторически факт.Огромното мнозинство са с положителен знак и динамизираха развитието на цивилизациите.Образно казано САЩ са бащата в голямото световно семейство,в което поради огромните си размери и непредсказуем характер на членовете му,трябва да поддържаш във възможния благоприличен вид с много сили и средства..А ,че няма безплатен обяд,че няма безгрешни хора е логична даденост..Че по-слабите (и пакостноците) искат да завиждат ,или да продължат да са такива е тяхно право,но едва ли са дoкрай коректни,оплаквайки се и тогава,когато САЩ се нагърбват с толкова тежки глобални проблеми.Да бъдат напdани ,вместо подпомагани в такива случай е най-меко казано -цинизъм и дебелоочие...

28.09 2014 в 10:26

Що така: Прави като мен. някои тъпи коментари не ги чета.

28.09 2014 в 00:38

В тоя форум много тъпи коментарите бе... :(((

27.09 2014 в 22:12

"И трите дядо попе, и трите!"
Има, има - да основават нова религия сащизъм, или сиащиям (тук има няколко варианта) и да се приключва. Единствената постоянна величина в един несигурен свят. На колене! Браво!
Артисти са, но много взеха да се повтарят. Има и много хубави неща, които създава Америка, защо все тия помии изливат навсякъде, а после идват, пукат ти гъза от бой, взимат ти парите (които първо ти дават като заем) за да почистят и въвеждат нов ред (техният)?

27.09 2014 в 22:10

Гацо каза!
Руският Президент Владимир Путин КАЗА, ПОКАЗА и ДОКАЗА, че “демократизирането” на укрите с $5млрд и понички от Нюлънд на МайданЯ (загинали на Майданя 780 души+още 150 изгорени живи в Одеса) и с 1500 USAсъветници в укриМВР и укриМиноборона и с В.Наливайченко начело на СБУ (завършил Академията КГБ-СССР, сега явен мрикански агент), с Отрочето, син на Джо Байдъна- USAвицепрезидент, в управата на УКРИГАЗА, (подобие на еврейката баба МадлинОлбрайт, сега собственик на Косовския Телеком) е USAдалавера USA (англосаксите) хитряшки да се доберат до Крим и земите на запорожските и донецките казаци. Военна далавера, а не “демократизиране”, преди всичко и само военна, другото е покрай нея! С крайна цел заграбване! Само че нито запорожските, нито донецките казаци, нито кримчани бяха съгласни чрез “USA демократизиране” да им натрапят USA фуражки и танкове. Не са съгласни и техните събратя донските и кубанските казаци.
Затова руснаците са ВИНАГИ НАЩРЕК, а руската войска – ВИНАГИ ВЪОРЪЖЕНА И В БОЙНА ГОТОВНОСТ!
Гацо каза!

27.09 2014 в 21:51

Путинолизците квичат в безсилната си злоба - разбира се че САЩ са световния лидер във всяко отношение и единствената суперсила ,другото са зомбирани мечти,пропаганда и завист!
Впиянчените бандюги,мародери на диктатора на азиатската кочина,известна вече като Бензиностанцията,които,,за два дена ще превземели Варшава'',вече пети месец в източна Украйна няколкостотин доброволци,събрани по киевските улици ги спукаха от бой...жалка работа

27.09 2014 в 21:31

... я как са се запенили ПУтьовчетата!

... хахахахахахахаха

... миуцОнерска им работа

... хахахахахахаха

27.09 2014 в 21:02

Първият секретар на Четвъртия хилядолетен Райх камерад Обонго става все по-неадекватен. Цял свят недоволства срещу милитаристичната хунта във Вашингтон, присвоила си правото на световен жандарм, за да изпома за себе си повечето блага на планетата.

По-малко от 5% от населението на Земята живее във ФАЩ, а те консумират над 25% от световните ресурси и е причина за 30% от замърсяването на околната среда. Ако за основен критерий се вземат под внимание броя на милиардерите, броя на излежаващите присъда, броя на частните затвори, в които официално се изпълняват смъртна присъда и изтезания (писмо от 23 юли 2013 от Ерик Холдър с обещание, че Едуард Сноудън няма да бъде изтезаван и екзекутиран), тайни съдилища (United States Foreign Intelligence Surveillance Court) и тайни затвори, броя на страдащите от затлъстяване, почти два пъти повече изнасилени жени, от колкото където и да е по света, липсата на платена годишна отпуска и липсата на платени болнични, разходите за въоръжаване, пазари за човешки органи и тъкани, консумация на енергия и замърсяване на околната среда, то тогава САЩ е страната с най-висок стандарт в света.