Все по-малко американци одобряват Обама

ОFFNews 06 август 2014 в 18:40 3170 6

Барак Обама.

Снимка Wikipedia

Барак Обама

Все по-малко американци одобряват президента на САЩ Барак Обама. Президентът има одобрението на 40%от американците, съобщава Ен Би Си, позовавайки се на проучване на "Уолстрийт Джърнъл".

Въпреки че спадането е от само 1%, одобрението за президента не спира да намалява - през март месец тази година то беше 41%, а през януари - 43%.

В началото на юни пък Обама беше класиран на първо място в класацията за "Най-лоши президенти на САЩ".

57% от анкетираните са заявили, че са недоволни от президента и са готови да протестират. Сред исканията на американците са импийчмънт на Обама и край на насилието в Украйна, Ивицата Газа и Израел.

Едва 36% от гражданите одобряват външната политика на Обама, като спад има и сред традиционните поддръжници на президента - демократите и афроамериканците.

Според проучването 70% от анкетираните смятат, че страната се движи в погрешна посока, 80 на сто са на мнение, че американската политическа система влиза в упадък, а само 14% от анкетираните подкрепят работата на Конгреса на САЩ.

Шест от всеки десет американци са недоволни от състоянието на икономиката от началото на глобалната икономическа криза през 2008 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!