Норвежец впрегна думите на Тръмп в поезия

ОFFNews 12 май 2017 в 11:00 1996 1

Снимка Wikimedia Commons

"Знам думи. Имам най-добрите думи", заяви един ден Доналд Тръмп. Сега думите на 45-ия президент на САЩ са събрани в суров вид в издадена вчера в Норвегия "стихосбирка", предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

"Това, което Тръмп говори, е по-близо до поезията и художествената измислица, отколкото до действителността. Потресаващо е, че толкова необмислена и сякаш слабо подготвена реторика е донесла победа в избирателна кампания", каза за в. "Афтенпостен авторът на книгата, норвежецът Крис Фелт"."

Книгата неслучайно е озаглавена "Да направим поезията отново велика" (Make poetry great again) и е представена като изцяло съставена от речи, интервюта и други изявления на президента на САЩ.

Сред избраните откъси е нещо казано от Тръмп за дъщеря му Иванка преди десетина години:

"Казах,
Че ако Иванка
Не ми беше дъщеря
Може би
Щях да изляза с нея"

Съставителят на книгата казва, че Тръмп може да е "ужасен мачист, безмилостен и объркан", но цитатите му разкриват и други негови страни - "отчаяние, несигурност и може би комплекс за малоценност".

Според издателство "Каген", творбата с цена 299 крони (32 евро) е с първоначален тираж 2000 бройки, една от които е изпратена на Доналд Тръмп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

1

Red or Dead

12.05 2017 в 11:23

Йончев, сори мен, ама ми се струва, че има ДАЛЕЕЕЧ по-важни вести свързани с...Донката, сигурно не са толкова евротолерантни.....най-вероятно;)

Ето фактите - За първи път в Овалния кабинет официално е поканен НЕДържавен глава(става въпрос за Сергей Лавров)..и най-готиното е, че е ОТКАЗАН достъп на хамериканските дръжки на микрофони, като е разрешено ЕДИНСТВЕНО екип на ТАСС да отразява срещата...найс, а....