Newsweek неволно съобщи, че Клинтън е новият президент на САЩ

ОFFNews 10 ноември 2016 в 17:11 9464 3

Newsweek неволно разпространи 125 хиляди копия на печатното си издание, в които се съобщава, че Хилъри Клинтън е спечелила изборите в САЩ. "Мадам президент: историческият път на Хилъри Клинтън", гласи заглавието на корицата. 

Още преди оповестяване на резултатите от медията подготвяли два варианта - при победа на Тръмп или на Клинтън. От екземплярите с изненадващата победа на Доналд Тръмп били напечатани повече екземляри.

Тъй като първоначалните данни показвали преднина за кандидата на Демократическата партия било взето решението да се започне печата. За него отговаря не Newsweek, а компанията Topix, която плаща лицензна такса. 

"Избраната за президент Хилари Клинтън се издигна докато нейният опонент и поддръжниците му слязоха още по-ниско", пише в алтернативното издание. "Най-високият стъклен таван в западния свят най-накрая бе разбит", твърди Newsweek.

Били разпространени 125 хил. екземпляра с "грешната" корица и въпреки предупреждението да не се пускат в продажба, някои от дистрибуторите нарушили заръката. Така от тези издания са продадени само 17 бройки. От Topix признаха грешката си и приканиха разпространителите да върнат всички копия с Клинтън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

1

Victimized

10.11 2016 в 17:23

Oh, the irony.....