Хилъри се надява някой ден жена да пробие "стъкления таван" и Тръмп да е добър президент

OFFNews 09 ноември 2016 в 19:44 8046 14

Снимка Reuters.

Клинтън по време на речта си.

Хилъри Клинтън направи първото си обръщение след загубата си от Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, които се проведоха вчера.

В него тя пожела на Тръмп да е успешен президент на всички американци, както и някой скорошен ден жена да "пробие "стъкления таван" - метафора, използвана от нея по време на кампанията, за да опише трудностите пред това жена да застане на най-високия пост в страната.

Бившият държавен секретар заяви, че не оспорва резултатите, но съжалява, че не е победила заради ценностите, които е искала да защити в случай на победа. Болката ще трае дълго време, допълни тя, но въпреки това ще продължи да вярва в Америка.

Клинтън призова да се даде шанс на Тръмп и да не се гледа на него с предразсъдъци. Според нея американската мечта принадлежи на всеки - мъже, жени, хора с увреждания, ЛГБТ хора. 

Тя обаче обърна специално внимание на жените в залата и им благодари за подкрепата, като призова малките момиченца да вярват, че животът им има стойност. Кандидатката на демократите също така подчерта, че е получила повече гласове на изборите, но повечето делегати, които са решаващи за изхода от битката, са подкрепили опонента ѝ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews