Quantcast

Нетаняху: Мюсюлманите са накарали Хитлер да започне Холокоста

ОFFNews Последна промяна на 21 октомври 2015 в 21:39 15620 9

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че мюсюлмански религиозен водач е убедил Адолф Хитлер навремето да избие евреите, започвайки Холокоста, предадоха световните медии.

Той визира бившия главен мюфтия на Йерусалим Амин ал Хюсейни, с когото Хитлер се среща в Берлин през 1941 г. Именно тогава според Нетаняху е взето решението за Холокоста. 

"Тогава Хитлер не е искал да избие евреите, а да ги изгони. Амин ал Хюсейни обаче му казал: "Ако ги изгониш, те ще дойдат при нас", твърди Нетаняху. Според него диктаторът запитал мюфтията какво да стори тогава, а той му отвърнал - "Изгори ги".

Изказването бе направено пред Световния ционистки конгрес няколко часа след посещението на премиера в Берлин и предизвика международен скандал. Германия веднага направи официално изявление, с което отново пое цялата отговорност за Холокоста.

„За да удари срещу нас и нашата позиция, той подменя историята на евреите по жалък начин", коментира палестинският президент Махмуд Абас.

Нетаняху отвърна, че не се опитва да оправдае "сатаничната отговорност" на Хитлер, но и не иска да се премълчава ролята на мюфтията в насърчаването.

Адолф Хитлер и Амин ал Хюсейни. Снимка: Wikimedia.

Според историци не може да се твърди, че Амин ал Хюсейни е дал идеята на Фюрера да започне изтребването на евреите, тъй като подобни изказвания са правени от него още през 1939 г., 2 години преди срещата между двамата.

"Със сигурност Хюсейни не е човекът, който измисля Окончателнотo решение. То е злото дете на мозъка на самия Хитлер", възпротиви се на твърдението министърът на отбраната и близък съюзник на израелския премиер Моше Ялон.

Видео с изказването на Нетаняху може да видите тук.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.10 2015 в 19:24

Аидеееее.....утре ще земе да се окаже,че мюсулманин е потопил Титаник....мюсулманите са виновни за глобалното затопляне....мюсулманите са виновни ,че има бедни и тъжни хора по света...и Исляма като цяло е виновен за упадъка на човечеството.....аиде стига вече бе с тия простотии

22.10 2015 в 13:09

ДО 9 , има проблясъци и ти е интересна теорията . Не знам дали са били в кланове или не , но самата идея за холокоста се оформя след началото на войната , с идеята ,че след нея евреите ще са отново в позицията на жертви и целия свят ще им е длъжен . Бенямин е прав до голяма степен , идеята на Хитлер за войната не е за да избие евреите както е популярно да се учи , идеята му е чисто икономическа , кой точно му казва да избива евреи и с парите откраднати от тях да си финансира войната не е ясно , но все ми е на ума , че не е точно мюсюлмански свещеник. Разграждането след войната на бившата османска империя на малки държави които нямат никаква логика от гледна точка на етнически състав , също не е идея на германците . Израел се оформя след като там са установени едва 12 процента евреи за сметка на останалите 78 проццента мюсюлмани и християни . От там на татък почва една бясна ислямизация на близкия изток и вкарването му в този цикъл на война и омраза до ден днешен . Последствията за Европа от тази война и геополитическите интриги са видими и сега .

22.10 2015 в 11:18

А Нетаняху! какво може да каже по въпроса? за Шикългрубер Хитлер. Който е бил и той самият евреин по произход. Но мюфтията на Йерусалим, бил отговорният за това. Че два еврейски, големи, световни клана тогава. Буквално са се хванали за гушите, кой на кого да отнеме богствата, и единият клан, който е хазарският, е победил, чрез Холокоста, подчинявайки, другият, сафаридски, еврейски клан. И сега хазарина Нетаняху, ще разтяга до безкрайност, пропагандни локуми. Нетаняху не го ли разбра? че си е локумджия, и че с изказванията си, вреди на държавата си, и на хасбарата си (на пропагандата си).

22.10 2015 в 09:45

След подобни изяви няма как да не съзали човек, че Хитлер не довърши делото.

22.10 2015 в 08:39

интересно, Русия ( Кремъл ) ще поеме ли вината за иебиването на 50 милиона от собствения народ от Сталин....

22.10 2015 в 02:41

@Patilan, е, да ама нали знаеш от какво едномъдия импотент Хитлер е умрял? Ами като му показали сметката за газа и се гътнал :)

22.10 2015 в 00:11

Прав е бил Хюсейни- вижте къде се намира Израел. И сега евреите си връщат, и гонят арабетата към немско.

21.10 2015 в 21:59

По добре руснак да ти спре газта, отколкото германец да ти я пусне!:):):)

21.10 2015 в 21:41

Тоя е як трол, има навика периодически да осира пейзажа международно.